HomeStiriSecuritate FizicaRaport al Poliției: Jumătate dintre școlile din județul Bacău nu au pază
raport-al-politiei-jumatate-dintre-scolile-din-judetul-bacau-nu-au-paza

Raport al Poliției: Jumătate dintre școlile din județul Bacău nu au pază

raport-al-politiei-jumatate-dintre-scolile-din-judetul-bacau-nu-au-pazaUn raport recent al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău relevă că jumătate dintre școlile din județ nu sunt păzite.

Conform raportului, din cele 794 de unitati scolare din judetul Bacau, 392 nu au niciun fel de paza, iar doua unitati din mediul rural nu au nici macar gard imprejmuitor, scrie ziare.com.

De asemenea, doar 21 de unitati au autorizatii de securitate la incendiu. Inspectoratului de Politie i-au fost arondate 750 de unitati de invatamant, restul fiind in sarcina Jandarmeriei si Politiei Locale. 

În perioada ianuarie – mai, au fost constatate 20 de fapte penale, 18 în mediul urban și două în cel rural. 12 au fost furturi, iar 8 loviri. Din toate aceste cazuri, în 9 dintre ele au fost cercetați elevi implicați în săvârșirea lor, scrie zdbc.ro.

În ceea ce privește victimizarea minorilor, au existat 18 cazuri. Cifrele sunt, conform Poliției, în ușoară scădere față de aceeași perioadă a anului trecut. Conform raportului, IJP Bacău a desfășurat 1300 de patrulări în zona unităților preuniversitare și 115 acțiuni pentru prevenirea absenteismului și a victimizării elevilor prin accidente rutiere.

 

 

 

Share With: