HomeStiriSecuritate FizicaPrins când voia să intre la Casa Albă
intrus-prins-ca-voia-sa-intre-la-casa-alba

Prins când voia să intre la Casa Albă

intrus-prins-ca-voia-sa-intre-la-casa-albaUn bărbat de 26 de ani a fost prins în perimetrul de securitate al Casei Albe, în timp ce încerca să pătrundă în clădire. 

Un bărbat care avea un rucsac cu o scrisoare pentru președintele Donald Trump a fost arestat vineri seara după ce a trecut de securitatea Casei Albe și a fost descoperit de un ofițer din Serviciul Secret, aproape de intrarea dinspre sud, scrie cnn.com

Incidentul a avut loc înainte de miezul nopții, în timp ce președintele încă se afla la Casa Albă. Suspectul a declarat ofițerilor agenției că se afla acolo ca să îl vadă pe președinte. 

„Nu, sunt un prieten al președintelui. Am o programare,” a spus bărbatul, conform poliției din Wahington. Bărbatul a spus că a sărit gardul pentru a ajunge lângă clădire.  

Ofițerul care l-a percheziționat pe bărbat a declarat că a găsit asupra lui două spray-uri cu piper, un pașaport american, un computer Apple, o carte scrisă de președinte și o scrisoare către acesta. 

Bărbatul va fi audiat pe 13 martie. El este acuzat de pătrundre într-o zonă interzisă cu o armă periculoasă. Poate fi condamnat până la zece ani de închisoare deoarece când a fost prins avea asupra sa două spray-uri cu piper, scrie kolotv.com

Președintele a lăudat modul de acțiunile al serviciilor secrete și s-a referit la bărbat ca fiind o „persoană cu probleme”.

În ultimii ani s-au mai înregistrat o întreagă serie de situații similare de pătrundere ilegală în complexul prezidențial, un incident notabil fiind cel din 2014, când un bărbat de 42 de ani din Texas a reușit să intre în clădire cu un cuțit în buzunar, scrie cotidianul.ro.

 

 

 

Share With: