HomeStiriSecuritate FizicaPrimăria Rovinari și-a înființat propria firmă de pază

Primăria Rovinari și-a înființat propria firmă de pază

Primăria Rovinari a înființat o firmă care urmează să asigure paza și protecția școlilor, parcurilor, bulevardelor și spitalului.

Primăria orașului Rovinari și-a înființat propriul serviciu de pază în care își desfășoară activitatea 20 de persoane, scrie igj.ro.

Robert Filip, primarul orașului, spune că agenții de pază vor patrula zilnic și vor avea în vedere, în primul rând, obiectivele primăriei: „Sper ca Serviciul de pază să fie foarte eficient, pentru că avem probleme legate de școli, de spital și de liniștea și ordinea publică. Am decis să înființăm acest serviciu cu oameni din Rovinari, care sunt dotați în mod corespunzător, dețin certificatul de atestare de pază și vor face patrule zilnic, 24 de ore din 24 la toate obiectivele primăriei. Scopul nostru este de a avea liniște în oraș. Sunt 20 de angajați în momentul de față și sperăm să avem chiar mai mulți“.

Primarul Robert Filip spune că astfel dorește să vadă dacă pe viitor mai finanțează sau nu serviciile Poliției Locale, de a cărei activitate nu pare a fi foarte mulțumit, deși la sediul acesteia se află monitoarele care transmit imaginile de pe zecile de camere de supraveghere amplasate pe aproape toate străzile din oraș, precizează gorjeanul.ro.

Firma de pază a fost denumită Serviciul de Bază, Pază și Protecție.

Agenții de pază nu au posibilitatea de a aplica amenzi sau de a se deplasa cu mașina prin oraș, așa cum e în cazul polițiștilor locali, dar primarul Robert Filip le promite biciclete și aparate speciale cu care să monitorizeze diverse zone din oraș.

Primarul îi găsește mult mai eficienți pe agenți decât pe polițiștii locali pentru că salariul unui agent este minimul pe economie. Suma echivalează, spune edilul, cu norma de hrană lunară pe care trebuie să i-o plătească unui polițist local.

Timp de peste un an, administrația locală din Rovinari a încercat să înființeze firma de pază, iar la sfârșitul lunii august mai avea nevoie de avizul de funcționare al firmei de pază din partea Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, conform gds.ro.

Share With: