HomeStiriSecuritate FizicaPrevenirea violenței la locul de muncă este importantă

Prevenirea violenței la locul de muncă este importantă

Persoanele care decid să comită acte de violență nu fac asta pentru că vor să fie violenți ci pentru că vor să obțină ceva și cred că violența este singura opțiune.

Pentru prevenirea violenței la locul de muncă, de multe ori nu se analizează problema din punctul de vedere al instigatorului, nu se caută să se înțeleagă care îi sunt supărările pentru a sugera o soluție alternativă, conform lui James Cawood, președinte al Factor One Inc., citat de sourcesecurity.com.

Factor One este o companie specializată în gestionarea riscului de apariție a violenței, evaluarea amenințărilor, analiza comportamentului, consultanță și investigații de securitate. Cawood va discuta, în cardul unei sesiuni a GSX 2018, care va avea loc în Las Vegas pe 23 septembrie, despre prevenirea violenței la locul de muncă luând în considerare perspectiva instigatorului.

Cawood spune că exemple recente de violență la locul de muncă ilustrează importanța identificării comportamentului care apare înainte de producerea violențelor și intervenția în aceste situații. Cawood a mai precizat că este dificilă realizarea unei statistici care să arate care sunt beneficiile acestui tip de abordare deoarece nimeni nu contabilizează informațiile legate de incidentele care au fost prevenite cu succes.

Cawood precizează că pentru a preveni violența la locul de muncă se poate acționa ca în cazul negocierilor în cazul luării de ostatici: să ascultăm atacatorul, să ne gândim și apoi să găsim o soluție care poate fi acceptată de ambele părți. Negociatorii trebuie să înțeleagă nevoile și problemele atacatorului pentru a putea propune o soluție care să respecte regulile.

Global Security Exchange (GSX) este noul nume al conferinței și târgului anual realizate de ASIS International în statele Unite.

În 2018, riscul producerii de violențe la locul de muncă este cu 18% mai față de producerea unui incendiu, scrie ehsdailyadvisor.blr.com.

Există patru tipuri majore de violențe care pot avea loc la locul de muncă în funcție de scopul și tipul de persoană care realizează actele de violență:

– violență în scopul comiterii unei infracțiuni. De obicei, persoana care este violentă pentru a fura, vandaliza sau încălca perimetru este cineva din afara organizației.

– de asemenea, când clienții sunt supărați sau enervați sau obligați să aștepte pot deveni violenți.

– angajații pot deveni și ei violenți când sunt demiși, le este schimbată funcția sau sunt tratați în mod nedrept.

– relații personale: asta înseamnă că angajatul este hărțuit sau terorizat de un soț abuziv sau de o persoane care îi urmărește și nu lucrează pentru organizație. Dacă acea persoană obține acces în clădire pot avea loc violențe.

Există și câteva semne care indică posibilitatea producerii unor acte de violență la locul de muncă precum comportament agresiv, amenințări, abuz verbal, comportamente menite să înjosească și să umilească alte persoane; atacuri fizice precum loviri, împingeri, lovituri cu piciorul.

În statele Unite, aproape 2 milioane de angajați raportează că sunt victime ale violenței la locul de muncă, conform unei cercetări realizate de OSHA. Numărul lor ar putea fi mai mare deoarece există și cazuri care nu sunt raportate. Angajatorii pot avea probleme serioase dacă nu previn violențele la locul de muncă: angajații și-ar putea pierde viețile sau ar putea fi răniți grav, productivitatea; productivitatea și veniturile ar scădea pe măsură ce cheltuielile ar crește, iar vânzătorii și clienții ar putea evita compania permițând competitorilor să se dezvolte, scrie totalsecuritydailyadvisor.blr.com.

Share With: