HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii verifică modul de asigurare al pazei obiectivelor

Polițiștii verifică modul de asigurare al pazei obiectivelor

Polițiști ai IPJ Prahova au desfășurat acţiuni de verificare a modului de asigurare a pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, pe raza municipiului.

În ziua de 31 mai 2019, între orele 10.30 – 14.00, la nivelul Poliţiei Municipiului Câmpina, a fost organizată o acţiune privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, ocazie cu care au fost legitimate 10 persoane, au fost verificate 6 obiective şi au fost controlaţi 3 agenţi de securitate. Totodată, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.800 lei, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova, citat de Agerpres.

Cu ocazia controlului efectuat la o unitate în care erau exploatate 3 aparate de tip slot machine, situată în Municipiul Câmpina, poliţiştii au constatat faptul că valorile monetare nu erau depozitate într-un seif fixat conform instrucţiunilor producătorului, iar echipamentul de televiziune cu circuit închis nu asigura preluarea de imagini din zonele de depozitare a valorilor monetare şi exteriorul intrării în unitate, motiv pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 lei şi au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Tot pe 31 mai, poliţiştii ploieşteni au organizat o acțiune de prevenire în zona Colegiul “Carmen Sylva” din municipiu. În urma acțiunii, au fost verificați și doi agenți de pază.

În cadrul programului „BLITZ 8 – Sistem punctual de intervenţie”, poliţiştii ploieşteni au organizat în ziua de 31 mai a.c., între orele 11:30-12.30, o acţiune în zona Colegiul “Carmen Sylva”, din municipiu, se mai precizează în comunicat.

Astfel, s-a discutat atât cu cadrele didactice şi conducerea privind date de interes pentru poliţie, cât şi cu elevii, în scopul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, combaterii faptelor antisociale stradale din zona unităţilor de învătământ, precum şi în vederea preîntâmpinării absenteismului şcolar, a consumului de alcool şi tutun de către minori, în unităţile de alimentaţie publică din zona liceului.

De asemenea, au fost 17 de persoane, controlate două autoturisme şi doi agenţi de pază, dar şi o societate comercială, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 790 lei.

Share With: