HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii din Dolj au tras focuri de armă pentru a opri un hoț de mașini

Polițiștii din Dolj au tras focuri de armă pentru a opri un hoț de mașini

Poliţiştii doljeni spun că au reuşit să prindă un tânăr de 17 ani în timp ce conducea o mașină furată, dar au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă întâi.

Un tânăr de 17 ani aflat la volanul unei maşini furate a fost oprit, vineri, cu focuri de armă în judeţul Dolj. Poliţiştii îl bănuiesc pe tânăr că, înainte de a fura maşina, a furat mai multe obiecte din alte maşini parcate, scrie gandul.info.

Poliţiştii din Craiova au încercat, vineri, să oprească o maşină fără plăcuţele de înmatriculare, însă şoferul nu a oprit la semnal. Urmărit fiind, şoferul a lovit un stâlp de iluminat public, după care a abandonat maşina şi a fugit. Poliţiştii au tras 3 focuri de armă, în plan vertical, tânărul fiind astfel prins.

Poliţiştii au stabilit că acesta are 17 ani, este din Giurgiţa, iar maşina pe care o conducea fusese furată din parcarea unui bloc.

De asemenea, în interiorul maşinii furate poliţiştii au găsit mai multe bunuri pe care tânărul le-a sustras din alte autoturisme parcate în aceeaşi zonă. Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul ar fi folosit o şurubelniţă pentru a sparge geamurile laterale de la alte 2 autoturisme, aflate în aceeaşi parcare. Dintr-una dintre maşini acesta este bănuit că a furat un sistem electronic de navigaţie, iar din cealaltă un compresor auto, relatează Mediafax.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a permis de conducere.

Săptămâna trecută, au mai fost spargeri de autoturisme în Craiova. De data aceasta, au spart şase maşini parcate în cartierul Rovine, conform gds.ro.

„În această dimineață (miercuri – n.r.), polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Craiova au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute au spart mai multe autoturisme situate în cartierul Rovine. În urma cercetărilor desfășurate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că au fost sparte geamurile la şase autoturisme. Din interior au fost sustrase, în majoritatea cazurilor, CD-playerele. În cauză, polițiștii au deschis dosare penale pentru infracțiunea de furt calificat. Sunt desfășurate cercetări în vederea recuperării prejudiciului, a identificării autorilor și a tragerii la răspundere a acestora“, au explicat reprezentanții IPJ Dolj.

Share With: