HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii desfășoară activități de verificare a sistemelor de securitate

Polițiștii desfășoară activități de verificare a sistemelor de securitate

Poliţiştii covăsneni desfăşoară în permanenţă activităţi de verificare a legalității sistemelor de securitate şi al pazei bunurilor și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii verifică legalitatea în domeniul sistemelor de securitate şi al pazei bunurilor. Peste 500 de obiective au fost verificate în prima parte a anului. Poliţiştii covăsneni desfăşoară în permanenţă activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniile din competenţă, în vederea asigurării climatului de ordine şi siguranţă publică, se arată într-un comunicat al IPJ Covasna.

În ultima perioadă poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au desfăşurat acţiuni şi controale ce au vizat verificarea respectării prevederilor legale în domeniul sistemelor de securitate şi asigurării pazei la obiectivele de interes economic de pe raza judeţului.

Scopul activităţilor este acela de a preveni comiterea de fapte de tâlhărie comise asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază, asigurarea respectării cadrului legal de către societăţile specializate de pază, sisteme tehnice de alarmare, dispecerate de monitorizare a alarmelor, precum şi de către societăţile asigurate cu pază proprie, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului societăţilor cu capital privat sau de stat.

Pe lina asigurării pazei, oamenii legii verifică respectarea prevederilor legale în materie, inclusiv sub aspectul existenţei planului de pază şi folosirea de personal calificat şi atestat potrivit normelor în vigoare. Cu ocazia verificărilor poliţiştii efectuează şi instruiri ale personalului de pază aflat în serviciu, în vederea sporirii vigilenţei şi capacităţii de reacţie a acestora.

Pe linia protecţiei electronice a locurilor de manipulare, păstrare şi depozitare a valorilor monetare poliţiştii verifică, printre altele, modul de intervenţie în cazul unor alarme la efracţie, precum şi modul de asigurare a valorilor monetare. De asemenea, se verifică şi mijloacele auto folosite la transportul efectiv al valorilor.

În prima parte a acestui an, poliţiştii au făcut verificări la 566 de obiective de pe raza judeţului, printre care: 21 de unităţi bancare, peste 180 de instituţii de interes public, 18 staţii de comercializare a produselor petroliere, 38 de bancomate, 28 de săli şi incinte de exploatare a jocurilor de noroc.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, 12 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor legale de către agenţii de securitate.

Având în vedere apropierea sărbătorilor Pascale, în luna aprilie poliţiştii desfăşoară activităţi din sfera celor circumscrise mai sus şi în cadrul planului de acţiune “Safety Cash”, întocmit la nivel naţional. Scopul îl reprezintă prevenirea şi combaterea infracţionalităţii specifice derulării operaţiunilor cu numerar în condiţii de siguranţă, în contextul preconizării creşterii volumului de masă monetară tranzacţionată în această perioadă.

Share With: