HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii au verificat paza din incinta Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare”

Polițiștii au verificat paza din incinta Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare”

Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Aeriene Suceava au desfășurat mai multe activități pentru siguranţa călătorilor în 2018, printre care și verificarea agenților și firmelor de pază.

Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava se află amplasat la circa 13 km faţă de municipiul Suceava, pe raza oraşului Salcea, localitatea Plopeni, judeţul Suceava, la o distanţă de 3 km faţă de D.N. 29 Suceava – Botoşani, se întinde pe o suprafaţă de 105 ha şi se află în subordinea directă a Consiliului Judeţean Suceava, precizează IPJ Suceava într-un comunicat.

Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava se află într-o continuă dezvoltare şi începând din luna Ianuarie a anului 2017, a cunoscut o expansiune considerabilă, iar astfel fluxul de pasageri de 58.000 la finele anului 2016, a ajuns la 270.000 pasageri la finalul anului 2017.

La finalul anului 2018, numărul de pasageri a ajuns la un număr de 353.280 pasageri, comparativ cu finalul anului 2017 când au fost 262.165 de pasageri.

Pentru anul 2019 se preconizează, o creştere de până la aproximativ 450.000 pasageri.

Numărul de zboruri este fluctuant în funcţie de perioada din an şi astfel acesta a crescut de la 26 de zboruri pe săptămâna în luna Decembrie 2017, la 30 de zboruri pe săptămână în primul trimestru 2018 şi în luna Iunie 2018 a ajuns la 49 de zboruri, în fecvenţă de la 4 la 5/ zi actual şi din luna Iunie chiar de la 4 până la 7 zboruri/zi.

Aeroportul a intrat în procedură de reabilitare/extindere şi începând cu luna Mai 2019 se vor demara lucrările la noul terminal, pentru dublarea capacităţi actuale.

Postului de poliţie Transporturi Aeriene Suceava, este unitatea care asigură ordinea şi liniştea publică şi acţionează conform competenţelor în incinta şi în zona adiacentă aeroportului. Această subunitate de poliţie se află în subordinea ierarhică a Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava – Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi şi Direcţia de Poliţie Transporturi şi acţionează conform statutului de organizare în baza ordinelor şi dispoziţiilor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională din sectorul transporturilor aeriene.

În cursul anului 2018, lucrătorii de poliţie din cadrul Postului de poliţie Transporturi Aeriene Suceava au acţionat în conformitate cu dispoziţiile I.G.P.R. – Direcţia de Poliţie Transporturi şi Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională din sectorul transporturilor aeriene.

Astfel au fost executate 262 controale directe, din care 48 pe linie economică şi 74 pe linie judiciară, respectiv pe linia prevenirii şi combaterii sustragerii de carburanţi, materiale de construcţii şi materiale de inventar din perimetrul aeroportuar precum şi 140 pe linia prevederilor Legii 38/2003 prevenirea taximetriei ilegale.

S-au mai executat 260 patrulări pedestre în perimetrul aeroportuar, ocazie cu care au fost efectuate 68 controale la sistemele de pază. Împreună cu beneficiarii serviciilor de pază şi conducerea societăţii de pază s-au efectuat 14 instruiri a personalului de pază.

În perioada analizată lucrătorii de poliţie transporturi aeriene, au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale.

Au fost reţinute două certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuţe cu număr de înmatriculare şi un permis de conducere.

Şi în anul 2019, siguranţa călătorilor dar şi siguranţa obiectivului deservit constituie priorităţi pentru poliţiştii Postului de poliţie Transporturi Aeriene Suceava. De asemenea, un obiectiv suplimentar îl constituie desfăşurarea unor acţiuni comune cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava pentru asigurarea respectării legalităţii regimului de transport taxi în zona Aeroportului. Tocami de aceea, în perioada următoare vor fi organizate mai multe activităţi în teren, în zona adiacentă pentru identificarea şi sancţionarea celor care parchează neregulamentar sau desfăşoară activităţi de transport tip taxi cu încălcarea prevederilor legale.

Share With: