HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii au recuperat bunuri furate

Polițiștii au recuperat bunuri furate

Polițiștii din județul Argeș au recuperat, în ultimele zile, mai multe bunuri furate de la persoane bănuite de furt.

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Ordine Publică Ştefăneşti au identificat un bărbat de 48 ani din acelaşi oraş, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 28 spre 29 august 2019, acesta ar fi sustras o bicicletă neasigurată, situată la parterul unui bloc din Ştefăneşti, se arată într-un buletin de presă al IPJ Argeș.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 228 şi 229 din Codul Penal.

Acesta nu este singurul prejudiciu recuperat de polițiștii argeșeni. Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Argeş au continuat cercetările într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, se arată într-un alt buletin de presă al IPJ Argeș.

Din verificări, poliţiştii au stabilit că, în luna ianuarie 2019, un bărbat de 27 de ani, din Rucăr, ar fi pătruns într-un imobil din Piteşti, de unde ar fi sustras bunuri şi un autoturism în valoare totală de aproximativ 10.000 de euro.

Autoturismul a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Cercetările continuă pentru recuperarea întregului prejudiciu.

În plus, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş au pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Argeş, privind un tânăr de 25 de ani, din Mărăcineni, cercetat pentru tâlhărie calificată. Bărbatul a fost încarcerat.

De asemenea, polițiștii au reținut un bărbat bănuit de tâlhărie calificată. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au continuat cercetările într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Din verificări, poliţiştii au stabilit că, în noaptea de 23 spre 24 august 2019, un bărbat de 51 de ani, din Oarja, ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unei femei de 86 de ani, din Oarja, cu intenţia de a sustrage bani, iar în momentul în care a fost surprins, a agresat persoana vătămată, pentru a-şi asigura scăparea.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Share With: