Politistii au fost alaturi de copii si tineri in saptamana „Scoala Altfel”
Sub egida campaniei ,,Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, Să fii mai bun!” poliţiştii din întreaga ţară s–au întâlnit, în perioada 18 – 22 aprilie, cu mii de copii din grădiniţe, şcoli şi licee, pentru a le împărtăși din experiența lor și a-i ajuta cu recomandări preventive.
Pe parcursul a 5 zile, poliţiştii din cadrul structurilor de prevenire, rutieră, criminalişti, investigaţii criminale şi luptătorii de intervenţie şi acţiuni speciale au desfăşura în unităţi de învăţământ, în parcuri sau la sediul unităților de poliție, acţiuni pe diverse domenii de prevenire.
Printre temele abordate au fost protejarea patrimoniului, educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteism, abandon şcolar, violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori, cariera de poliţist şi voluntari pentru un viitor mai sigur.
Temele de prevenire şi informare au fost adaptate celor patru cicluri de învăţământ, respectiv preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.La activitățile desfășurate în unitățile de învățământ au participat 3.266 de polițiști de ordine publică, 629 de polițiști de la rutieră, 131 de la prevenire, 130 de investigații criminale și 70 de luptători de la acțiuni speciale.
Polițiștii au susținut 3.190 de sesiuni de informare, au făcut 850 de prezentări de filme educative, au organizat 171 de concursuri și 132 de expoziții tematice.
La activitățile organizate în unitățile de învățământ au participat peste 128.000 de elevi, aproape 44.000 de liceeni și aproape 33.000 de preșcolari.
De asemenea, polițiștii au ,,deschis porțile” și au fost vizitați la sedii de peste 16.000 de elevi, 6.600 de preșcolari și de peste 5.000 de liceeni, cărora le-au prezentat armamentul din dotare și le-au făcut demonstrații.
Toate aceste acţiuni au fost desfăşurate în spiritul apropierii copiilor şi tinerilor de Poliţia Română, pe care, cu acest prilej, îi încurajăm să nu ezite să se adreseze poliţiştilor, în orice situaţie, în care se simt a fi într-o stare de pericol sau în cazul în care au nevoie de îndrumare sau ajutor ori sprijin.