HomeStiriSecuritate FizicaPolițiștii asigura siguranța examenului de Bacalaureat
politistii-asigura-siguranta-examenului-de-bacalaureat

Polițiștii asigura siguranța examenului de Bacalaureat

politistii-asigura-siguranta-examenului-de-bacalaureatPeste 3.500 de polițiști acționează suplimentar pentru siguranța examenului național de Bacalaureat.

Peste 3.500 de polițiști acționează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiții de siguranță a examenului național de Bacalaureat. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, Poliția Română a suplimentat dispozitivul curent care acționează pentru siguranța comunității, se precizează intr-un comunicat al IGPR.

Astfel, pe durata examenului național de Bacalaureat, 3.517 poliţişti vor acționa, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 2.508 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 746 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează siguranţa publică. În acest sens, cele 1.737 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

 

 

 

Share With: