În octombrie 2016, 100.000 de deținători de camere video și-au înregistrat voluntar sistemele în proiectul poliției și de atunci numărul lor s-a dublat, conform ad.nl, citat de dutchnews.nl.
„Aceste imagini sunt din ce în ce mai importante pentru rezolvarea cazurilor,” a precizat un purtător de cuvânt al poliției. „Putem investiga foarte repede dacă există o cameră în cartier.”
În Olanda se estimează că sunt instalate 500.000 de camere de securitate ce sunt operate de companii și persoane private. Poliția dorește ca înregistrarea camerelor în sistem să devină obligatorie ca în cazul Belgiei. Cu toate acestea, experții în securitate avertizează că camerele de securitate folosite de cetățeni sunt o țintă mai ușoară pentru hackeri și s-ar putea să nu respecte suficient intimitatea persoanelor.
Poliția spune că obținerea foarte rapidă a imaginilor video care surprind o infracțiune este foarte importantă. Pentru camerele de securitate care nu sunt înregistrate în sistem, poliția trebuie să verificie împrejurimile unde s-a produs infracțiunea pentru a descoperi camerele de supraveghere, ceea ce ia mult timp. Obținerea imaginilor în timp util poate ajuta poliția să obțină informații prețioase despre ruta pe care au folosit-o infractorii pentru a scăpa, scrie nltimes.nl.
Până în septembrie 2016, în rețeaua de camere de securitate a poliției se înscriseseră în total 160.000 de propietari de astfel de camere, scrie dutchnews.nl.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…