HomeStiriSecuritate FizicaPolitia Locala Timișoara, sancționată de Jandarmerie
politia-locala-timisoara-sanctionata-de-jandarmerie-pentru-lipsa-pazei

Politia Locala Timișoara, sancționată de Jandarmerie

politia-locala-timisoara-sanctionata-de-jandarmerie-pentru-lipsa-pazeiPolitia Locala Timișoara a fost sancționată de Jandarmerie, după ce, în cadrul unei partide de fotbal, paza nu a fost asigurată corespunzător.

Poliția Locală Timișoara a fost sancționată de Jandarmerie pentru modul defectuos în care a asigurat paza la meciul de fotbal ACS Poli – FCSB, meci declarat de organizator drept unul cu grad ridicat de risc, scrie evz.ro.

„Sancțiunea vine după ce la meciul desfășurat între ACS Poli Timișoara și FCSB controlul suporterilor efectuat de oamenii legii a fost unul neglijent. Sancțiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 27(1) din legea 4/2008 pentru că nu s-au respectat obligațiile asumate de către elementele de dispozitiv de la porțile de acces ale stadionului. Au fost introduse materiale pirotehnice care au fost folosite pe timpul partidei în peluza sud”, a declarat Nicolae Bocâncă, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara, citat de EVZ.

 

Jandarmii timișoreni au decis să le aplice un avertisment polițiștilor locali pentru că nu și-au respectat obligațiile asumate la porțile de acces ale stadionului, scrie tion.ro.

 

Partida de fotbal s-a desfășurat în 21 iulie 2017 pe Stadionul „Dan Păltinișanu”. Controlul suporterilor a fost efectuat de polițiștii locali din Timișoara, însă microbiștii au reușit să treacă prin filtre mai multe elemente pirotehnice. De asemenea, un bărbat a reușit atunci să introducă pe stadion două pistoale de jucărie și să înșele și el vigilența polițiștilor locali.

 

Share With: