HomeStiriSecuritate FizicaPoliția din Australia: Noi atribuții pentru securitatea aeroporturilor

Poliția din Australia: Noi atribuții pentru securitatea aeroporturilor

Un proiect de lege propune noi atribuții pentru polițiști pentru ca aceștia să asigure securitatea în incinta aeroporturilor.

Conform unui nou proiect de lege, polițiștii, în aeroporturi, vor putea cere oricărei persoane cu comportament suspect să se legitimeze. Autoritățile vor putea și să interzică accesul persoanelor suspecte pe aeroport timp de 24 de ore, scrie 9news.com.au.

Ministrul Afacerilor Interne al Australiei, Peter Dutton, a precizat că deși Australia are o securitate aviatică puternică, „trebuie să fim mereu cu un pas înaintea acestei amenințări foarte reale care evoluează”.

În luna iulie, a fost evitat un incident cu consecințe catastrofale prin prevenirea unei încercări de atac asupra unui avion din Sydney.

Conform proiectului de lege, persoanele care refuză să prezinte actul de identitate vor putea fi scoși cu forța de pe aeroport, scrie centraltelegraph.com.au.

Dutton spune că aeroporturile sunt unele dintre cele mai mari ținte ale teroriștilor și grupărilor infracționale de trafic de droguri, iar poliția nu are suficientă putere.

Dutton a mai spus că polițiștii sunt foarte bine pregătiți să identifice comportamentele suspecte, numai că nu pot să intervină și să identifice acele persoane decât dacă acestea comit o infracțiune.

Comportamentul suspect ar putea însemna și fotografierea sau filmarea zonelor de verificare a securității.

Share With: