[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Pistolul cu electroșocuri folosit de agenții de securitate a dat foc unui bărbat

Un dispozitiv cu electroșocuri a aprins hainele unui bărbat, sâmbătă dimineața, după ce un agent de securitate a încercat să îl electrocuteze.

Detaliile legate de incident sunt puține, dar un video postat pe Twitter arată cum pantalonii bărbatului iau foc după ce o armă cu electroșocuri a fost folosită în fața unui restaurant din Philadelphia, SUA. Imaginile ar fi fost surprinse și de camerele de supraveghere ale restaurantului, conform gizmodo.com.

Pistolul cu electroșocuri funcționează prin aruncarea a două cârlige legate cu fire care transmit șocul electric. Acest model de armă cu electroșocuri și altele sunt capabile să dea foc materialelor inflamabile. Ministerul de interne al Marii britanii a descoperit în 2001 că astfel de dispozitive pot aprinde un gaz component al gazelor lacrimogene și spray-urile cu aerosol folosite de polițiști. Ministerul de interne a avertizat atunci că există un risc serios de aprindere dacă aparatul cu electroșocuri este folosit pe o țintă care este inflamabilă, indiferent dacă este vorba despre hainele unei persoane sau o benzinărie.

Astfel de incidente nu sunt foarte răspândite chiar dacă aparatele cu electroșocuri sunt. În 2015, Washington Post a publicat un raport care arăta că pistoalele cu electroșocuri sunt folosite de peste 17.000 de departamente de poliție și sunt folosite de cel puțin 900 de ori pe zi. Astfel de incidente au mai avut loc în trecut, fiind înregistrate nouă morți din această cauză din 1993 până în 2017 de către Taser International.

În cazul incidentului petrecut sâmbătă, agenții de pază l-au dat afară din restaurant pe bărbat, iar pe stradă conflictul a escaladat, aceștia făcând uz de aparatul cu electroșocuri, conform stirileprotv.ro.

Nu se știe însă din ce cauză bărbatul a luat foc imediat după ce a fost electrocutat. Deși astfel de incidente sunt rare, cel puțin 15 oameni au luat foc în Philadelphia după ce au fost electrocutați cu astfel de aparate. Cinci dintre ei au murit.
Managerul restaurantului, Ken Silver, a declarat că a cooperat cu poliția în legătură cu acest incident.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019