HomeStiriSecuritate FizicaPeste 7.800 de dosare penale nerezolvate în Sibiu: Majoritatea sunt furturi și tâlhării
Administratorul unei firme de securitate, cercetat pentru evaziune fiscala

Peste 7.800 de dosare penale nerezolvate în Sibiu: Majoritatea sunt furturi și tâlhării

dosarÎn județul Sibiu s-au strâns peste 7.800 de dosare penale nerezolvate cu autor necunoscut, iar în majoritatea cazurilor este vorba despre furt sau tâlhărie.

În ultimii ani, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu s-au adunat mai multe dosare cu autor necunoscut. Față de 2016 și 2017, în 2018 numărul acestora a crescut. Totodată, polițiștii reușesc să micșoreze numărul acestora cu fiecare an ce trece. Mai jos, vă prezentăm câteva cifre, primite de la reprezentanții IPJ Sibiu în urma unei solicitări de informații, relatează turnulsfatului.ro.

În cursul anului 2016, la nivelul I.P.J. Sibiu s-au înregistrat 3.768 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 2.745.

În cursul anului 2017, s-au înregistrat 3.630 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 3.442.

În cursul anului 2018, s-au înregistrat 4.080 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 4.088”, se arată în răspunsul primit.

În primele 6 luni ale anului 2019, s-au înregistrat 1.991 de dosare penale cu autor necunoscut și s-au scăzut din evidențe 2.037, la sfârșitul semestrului I al anului în curs rămânând în stoc 7.848 de dosare penale cu autor necunoscut, dintre care 6.541 înregistrate în mediul urban”, arată Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. „Obiectul acestor dosare îl constituie infracțiunile de furt (din locuințe, din societăți comerciale, din autovehicule, de animale), distrugere și tâlhărie.

Luna aceasta, un bărbat domiciliat într-o localitate sibiană a spart un magazin din același județ și a fost reținut de polițiști, conform securityportal.ro.

„În fapt, în data de 19 august a.c., reprezentantul legal al unei societăți comerciale din Slimnic a sesizat faptul că autori necunoscuți au pătruns prin efracție, pe timp de noapte, în incinta societății de unde au sustras bani și bunuri, prejudiciul creat fiind estimat la 3.000 de lei”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

La data de 21 august, în urma activităților specifice desfășurate, s-a reușit identificarea persoanei bănuite de săvârșirea acestei fapte: un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Hamba, județul Sibiu.

Share With: