[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Peste 30% din școlile din Timiș nu au pază sau supraveghere video

Înainte de începerea anului școlar, peste 30 la sută dintre unitățile de învățământ din județul Timiș, majoritatea în mediul rural, nu sunt păzite și nici dotate cu sisteme de supraveghere video.

Nu toate școlile și grădinițele din Timiș sunt sigure. O dovedește numărul mare de unități de învățământ care nu beneficiază de pază umană și nici de sistem de supraveghere video. Datele au fost prezentate, la final de săptămână, prefectului județului Timiș, scrie banatulazi.ro.

Astfel, din totalul unităților de învățământ preuniversitar din județul Timiș, 587, numai 87 sunt asigurate cu pază umană (58 în mediul urban şi 29 în mediul rural). De asemenea, 231 unităţi sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (81grădiniţe, 116 şcoli primare/gimnaziale şi 34 licee/colegii), din care 91 în mediul urban şi 140 în mediul rural.

Numărul unităţilor de învățământ care nu dispun de pază umană și nici de sisteme tehnice de supraveghere video este de 269 (21 urban, 248 rural), din care 213 grădinițe(21 urban, 192 rural) și 56 școli primare/gimnaziale (0 urban, 56 rural).

187 din cele 580 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, majoritatea aflate în mediul rural, nu sunt păzite sau dotate cu camere de supraveghere video înainte de începerea noului an şcolar, relatează Mediafax.

La nivelul judeţului Timiş funcţionează 580 de unităţi de învăţământ, dintre care 220 de şcoli primare şi gimnaziale, 54 de licee şi colegii şi alte 306 de grădiniţe. Peste 30 la sută dintre clădirile în care-şi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ din judeţul Timiş, majoritatea aflate în mediul rural, nu sunt păzite şi nici dotate cu sisteme de monitorizare video.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, doar 76 de unităţi de învăţământ sunt asigurate cu o formă de pază, din care 39 cu pază proprie, 22 cu pază asigurată de societăţi specializate şi 15 cu pază mixtă. De asemenea, alte 139 de şcoli sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, din care 45 de grădiniţe, 70 de şcoli primare şi gimnaziale şi 24 de licee şi colegii.

Și autoritățile din Bistrița-Năsăud au întocmit un raport cu privire la gradul de siguranţă publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învăţământ preuniversitar din județ. Potrivit datelor, paza în aproximativ jumătate din unitățile școlare din județ este asigurată cu ajutorul sistemelor moderne de supraveghere, însă există și școli în care sunt angajați paznici, dar și unități care nu dispun de niciun fel de pază, conform ziardebistrita.ro.

În urma evaluărilor efectuate pe parcursul anului şcolar 2018-2019 pe linia asigurării cu pază a unităţilor de învăţămănt preuniversitar, s-a constatat că 20 din acestea erau asigurate cu o formă de pază umană, 135 au sistem de supraveghere video, 134 nu dispun de niciun fel de pază, iar 14 unităti de învățămât preuniversitar nu au gard sau au gardul împrejmuitor necorespunzător”, se arată în raportul întocmit de autoritățile competente și prezentat într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud în cadrul căreia s-a adoptat și un plan de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță în școli.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud sunt 306 unități școlare, dintre care 123 au personalitate juridică, iar 183 sunt structuri. În aceste unități învață, în total, 47.206 de copii: 8.324 preșcolari, 26.464 în ciclul primar și cel gimnazial și 12.418 în ciclul liceal și profesional.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019