Controalele efectuate în cadrul planurilor de acțiune derulate la nivel național au pus accent pe legalitatea funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice și protejarea patrimoniului deţinătorilor de valori, se precizează într-un comunicat al IGPR.
În primele zece luni ale anului 2016, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii au efectuat, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului deţinătorilor de valori.
De asemenea, activitățile derulate au vizat şi legalitatea funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice.
Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, la nivel național, au fost evaluate măsurile de securitate fizică adoptate de 46.025 de agenţi economici. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.222 de sancţiuni contravenţionale, atât beneficiarilor, cât şi prestatorilor de servicii, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.133.300 de lei.
Pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, la nivel național, au fost derulate mai multe planuri de acțiune.
În perioada sărbătorilor pascale, în cadrul planului de acțiune „Safety Cash”, au fost verificaţi 5.659 de agenţi economici care deţineau valori monetare importante, fiind aplicate 463 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 595.400 de lei.
Totodată, în cadrul aceluiași plan de acțiune, au fost verificate 959 de autovehicule destinate transportului de bunuri şi valori, fiind aplicate 263 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 344.700 de lei.
În doar o lună de zile, polițiștii au efectuat verificări la 276 de societăți, privind modul de organizare şi funcţionare a dispeceratelor care prestează servicii de monitorizare şi intervenţie.
Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 279 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 439.700 de lei.
Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, atât pentru informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi pentru identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…