[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Percheziții în Brașov: Cinci bărbați reținuți pentru furt din case de bani


Polițiștii au efectuat 20 percheziții și au reținut cinci bărbați bănuiți de furtul de și din case de bani din mai multe societăți comerciale.

În dimineața zilei de marți, 17 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au efectuat 20 percheziţii și au pus în aplicare 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de constituire a unui grup organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni de furt calificat, precizează Inspectoratul General al Poliției Române într-un buletin de presă.

La data de 17 septembrie 2019, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat percheziții la locuințele și sediile profesionale ale unor persoane bănuite că, în perioada 2018-2019, ar fi săvârșit furturi de și din case de bani, din unele locuințe și societăți comerciale situate în județele Brașov, Alba, Bacău și Vrancea.

În urma celor 20 de percheziții desfășurate, ieri, de poliţiştii din Brașov, au fost ridicate șapte autovehicule ce ar fi fost folosite fie la comiterea faptelor, fie ar fi fost achiziționate cu bani proveniți din valorificarea bunurilor sustrase din case de bani sau seifuri. 5 membri ai grupării infracționale au fost reținuți, precizerază IGPR.

La data de 17 septembrie 2019, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza județului Brașov, în cadrul unor dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, furt calificat și proxenetism.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2018 – 2019, membrii unui grup infracțional organizat, format din 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 43 de ani, din județul Brașov, ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale (situate pe raza județelor Brașov, Alba, Bacău și Vrancea), vizând în principal case de bani sau seifuri. Valoarea prejudiciului cauzat este de 35.000 de lei.

Membrii grupului ar fi acționat împreună sau împărțiți în echipe, la care ar fi aderat punctual și alte persoane.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate șapte autovehicule, în vederea dispunerii sechestrului asigurător, ce ar fi fost folosite fie la comiterea faptelor, fie ar fi fost achiziționate cu bani proveniți din valorificarea bunurilor sustrase.

Totodată, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (telefoane mobile, haine, încălțăminte, unelte).

Au fost conduse la audieri șapte persoane, iar în urma probatoriului administrat, au fost reținuți, pentru 24 ore, cinci bărbați, care au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul colegilor de la polițiile din Săcele, Codlea, Stațiunea Râșnov. Au fost angrenați și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

https://www.youtube.com/watch?v=RIDwG1IUr_Y&feature=youtu.be

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019