La data de 03 iulie 2018, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată, după ce doi bărbaţi au pătruns în locuinţa victimei, au imobilizat-o şi i-au sustras mai multe sume de bani şi două telefoane mobile, se precizează într-un comunicat al Poliției Capitalei.
Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care o femeie, cetăţean străin, reclama că la data de 03.03.2018, în jurul orei 06.30, doi bărbaţi necunoscuți au pătruns în apartament, profitând de ușa de acces neasigurată, au imobilizat-o și i-au sustras mai multe sume de bani în lei şi valută. Persoana vătămată a reușit să se elibereze după plecarea celor doi, deplasându-se la nişte vecini, cu ajutorul cărora și-a contactat telefonic rudele.
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au demarat investigaţiile, fiind identificaţi doi bărbaţi de 36, respectiv 44 de ani, bănuiţi de comiterea faptei.
Astfel, la data de 03.07 2018, au fost puse în executare două mandate de percheziție la locuințele celor doi bănuiţi, în urma cărora au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. Totodată, au fost ridicate trei autoturisme în vederea instituirii măsurilor asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului creat în cauză.
Bănuiţii au fost conduşi pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu cei doi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…