HomeStiriSecuritate FizicaPatru persoane reţinute şi trei arestate după ce au furat cărţi de patrimoniu.

Patru persoane reţinute şi trei arestate după ce au furat cărţi de patrimoniu.

Patru persoane au fost reținute și trei arestate după ce au furat cărți de patrimoniu. Aceștia au adus un prejudiciu de peste 2 milioane de euro.

Antrenorul de arte martiale din Timisoara, Dan Ioan Parvan, suspectat ca a violat doua fetite in varsta de noua si zece ani, a fost arestat preventiv, in Timisoara, miercuri, 19 septembrie 2012. ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat, marţi, 28 de percheziţii în judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava, Braşov, Bihor şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane suspectate că sunt implicate în mai multe furturi din ţări ale Uniunii Europene.

Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea unor furturi de cărţi de patrimoniu şi bunuri electronice din societăţi comerciale şi depozite amplasate în special în Anglia, dar şi în alte state din UE.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost descoperite mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probantă în cauză, fiind instituite şi măsuri asigurătorii. Au fost reţinute 4 persoane, iar faţă de alte 3 au fost puse în executare mandatele europene de arestare emise pe numele lor”, susţin reprezentanţii IGPR, într-un comunicat, remis miercuri presei, conform gandul.info.

Activităţile poliţiştilor români s-au derulat în cadrul unei acţiuni care a avut loc simultan în România, Anglia şi Italia, având ca scop destructurarea grupării infracţionale bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2 milioane de euro. Activităţile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autorităţile judiciare din România, Anglia şi Italia, precizeaza mediafax.ro.

Share With: