[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Orasele smart sunt incomplete fara siguranta si securitate

Conform Națiunilor Unite populația lumii va ajunge la 8.5 miliarde până în 2030. Acest lucru aduce solicitări uriașe de la oameni și de la infrastructuri.

Spațiul urban este în mod special vulnerabil. Accidentele, dezastrele naturale și atacurile teroriste sunt mult mai severe atunci când populația este densă, este un număr mare de oameni și infrastructura de transport este alomerată. Multe din infracțiuni se produc în orașele care au un număr mare de locuitori scrie sourcesecurity.com. 

 

Banca Mondială a estimat, că în funcție de țară, costul pentru remedierea problemelor cauzate de infracțiuni la 25% din produsul intern brut.   Conceptul de Oraș Smart promite să îmbunătățească calitatea serviciilor publice și private cu ajutorul tehnologiei digitale. În același timp, orașul nu mai consumă așa multe resurse ceea ce crește bunăstarea și siguranța tuturor. Problemele cu care orașele mari se confruntă sunt: creșterea traficului, folosirea energiei și emisiile de carbon, securitatea și siguranța populației, o rețea rapidă de internet și în final finanțarea tuturor acestor nevoi. 

 

Orașele Smart au nevoie de indicatori de performanță. Totuși, ceea ce lipsește dintre acești indicatorii sunt gradul de protecție, securitate și revenire a unui oraș. Un oraș care nu este sigur și în siguranță nu poate fi un Oraș Smart. 

 

Orașele care se concentreaza doar pe folosirea inteligentă a energiei nu merg destul de departe. Sistemele interoperabile oferă siguranță și securitate pentru infrastructura aeroporturilor și a centrelor de informații. Un element esențial este securitatea fizică a infrastructurii și a rețelei IT. Până și cele mai bune sisteme de securitate IT nu sunt de folos dacă server-ul este într-o cameră care nu are control acces. 

 

Implementarea standardelor de securitatea necesită angajarea tuturor factorilor responsabili, de la adminstratorii comunităților până la cei ai firmelor pentru a crea politici transparente care să motiveze pe oricine să le implementeze.

 

Orașele Smart au nevoie de indicatori de performanță. Totuși, ceea ce lipsește dintre acești indicatorii sunt gradul de protecție, securitate și revenire a unui oraș. Un oraș care nu este sigur și în siguranță nu poate fi un Oraș Smart.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019