[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Operațiune a polițiștilor din România și Franța: Au destructurat un grup specializat în tâlhărie şi furt calificat

Polițiștii români, alături de un analist EUROPOL, în cooperare cu polițiști și jandarmi francezi, au acționat pentru depistarea și reținerea membrilor unui grup infracțional organizat, bănuiți de tâlhărie, furt calificat și tăinuire. au fost efectuate percheziții, în dimineața zilei de 21 mai, în județul Vâlcea.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2017-2018, pe teritoriul Franței, în localități precum Neuilly Sur Marne, Champingny Sur Marne, Perreux Sur Marne, Maisons Alfort, Saint Denis și altele, se precizează în comunicatul IGPR.

Cooperarea polițiștilor s-a desfășurat în baza unui ordin european de anchetă, primit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în cadrul acțiunii fiind efectuate 6 percheziții domiciliare pe raza județului.

Acțiunea a avut ca rezultat identificarea și ridicarea unor bijuterii din aur și argint, bijuterii din metale comune (folosite la comiterea unor infracțiuni de înșelăciune), contracte de amanet, bani și aparatură IT.

Pe teritoriul României, au fost depistați și reținuți 4 cetățeni români, cercetați de autoritățile franceze, care vor fi prezentați astăzi la Curtea de Apel Pitești, pentru arestare, în vederea predării în baza unor mandate europene de anchetă emise de autoritățile din Franța.

În fapt, ancheta autorităților franceze a reliefat faptul că cei în cauză ar fi acostat, în general, persoane în vârstă, sub pretextul aflării unor adrese, iar după ce primeau informațiile solicitate, ar fi oferit victimelor bijuterii ieftine în semn de mulțumire.

Profitând de neatenția acestora sau chiar prin violență, le-ar fi deposedat de bijuterii (lănțișoare sau medalioane), bunuri care ar fi fost transferate ulterior în România.

În activități au fost angrenați și polițiști ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea – Serviciul de Investigații Criminale, criminaliști și luptători de acțiuni speciale din Vâlcea, Olt și Argeș.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019