‘Indiferent de soluţia găsită pentru Oltchim, că se va vinde, cum se va vinde, trebuie să rămână în viaţă. Procesul de fabricaţie presupune că se creează şi se consumă clor, la o puritate de aproape 100%. Capacitatea de stocare de maximum 4.000 tone a fost atinsă, pentru că nu se putea consuma, dar se producea clor. Acum este sub 1.500 de tone. Gazul emanat este atât de toxic încât o cantitate de 10 miligrame, dacă nu mă înşel, poate ucide un om. Dacă, Doamne fereşte, este eliminată în atmosferă toată cantitatea, toată suflarea este distrusă până la Atena. Este asemenea unei bombe chimice‘, a afirmat Gheorghe Piperea, citat de Agerpres.
Administratorii judiciari ai societăţii au solicitat, astfel, ca Oltchim să fie considerat obiectiv strategic naţional şi să fie păzit de angajaţii Jandarmeriei.
‘Noi am cerut ca obiectivul acesta să fie considerat obiectiv strategic naţional. De aceea am solicitat Ministerului de Interne să fie păzit de jandarmi, nu de firme de pază, la o luna de la intrarea în insolvenţă. Autorităţile au fost de acord cu această măsură’, a adăugat Gheorghe Piperea.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…