[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

O treime din unitățile de învățământ din județul Suceava sunt păzite

Conform unei analize a IPJ Suceava, doar 287 (un pic peste o treime din 768) din unitățile școlare din județ sunt asigurate cu pază sau sisteme de supraveghere video.

O analiză a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava arată că din totalul de 768 de unităţi de învăţământ preuniversitar care sunt deschise în judeţul Suceava, 287 nu sunt asigurate cu pază sau cu sisteme de supraveghere video. Este vorba de şcoli gimnaziale şi grădiniţe, în mare majoritate din mediul rural, scrie monitorulsv.ro.

Analiza detaliată arată că din totalul de 768 de unităţi de învăţământ, 123 au pază umană, 268 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, în timp ce 90 dispun de ambele măsuri de securitate.

Şcolile şi grădiniţele se supun, ca şi societăţile comerciale, Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor. În cazul unităţilor de învăţământ poliţiştii au mers până acum doar pe mediere, pe încercarea de a convinge directorii să găsească soluţii pentru a asigura securitatea copiilor şi a cadrelor didactice, dar şi de a se pune la adăpost de hoţi.

Pe raza județului Suceava există 768 de unități de învățământ preuniversitar de stat și privat (747 de stat și 21 private), din care 175 în mediul urban și 593 în mediul rural. Dintre acestea 398 sunt grădinițe, 320 școli generale și 50 colegii/licee/ școli profesionale/ școli postliceale etc, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava, citat de Agerpres.

În anul 2016 au fost sesizate 53 infracțiuni în mediul școlar.

În data de 30 ianuarie, având în vedere celebrarea, ‘Zilei Nonviolenței în mediul școlar’, peste 100 de polițiștii au desfășurat activități interactive în unitățile de învățământ fiind abordat domeniul prevenirii victimizării minorilor, fiind identificate riscurile și vulnerabilitățile ce pot genera situații victimale pentru copii. Pericolele internetului și ale lumii virtuale, consumul de alcool, abandonul și absenteismul școlar, plecările voluntare de la domiciliu, au fost câteva dintre temele de discuție dintre polițiști și cei peste 2500 de elevi din mediul primar și gimnazial care au beneficiat de sfaturi și recomandări preventive și au fost implicați în activități interactive.

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019