HomeStiriSecuritate FizicaO școală fără pază a fost devastată de 3 copii
O școală fără pază a fost devastată de 3 copii

O școală fără pază a fost devastată de 3 copii

O școală fără pază a fost devastată de 3 copii

Foto: Giurgiu Pe Surse

O școală primară fără pază din comuna Clejani, judeţul Giurgiu a fost devastată de 3 copii, enervaţi de o jucărie muzicală.

Trei elevi, cu vârste între 8 și 10 ani, au distrus aproape în totalitate școala din localitatea Clejani, județul Giurgiu. Copiii au spart și distrus tot ce le-a ieșit în cale: holurile, clasele, băncile, mobilierul și materialele didactice. De furia acestora, nu au scăpat nici cancelaria, baie sau centrala termică, abia montată. Ei susțin că s-au enervat din cauza unei jucării. Elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a face unitatea de învățământ impracticabilă, motiv pentru care a fost închisă temporar. Poliția a deschis dosar penal in rem pentru distrugere, relatează rfi.ro.

În şcoală acum sunt jucării şi materiale didactice distruse, uşi şi grupuri sanitare sparte şi bănci răsturnate. Extinctoarele au fost pornite şi spuma a fost împrăştiată peste tot. De furia celor trei nu au scăpat nici caloriferele sau centrala termică montată în primăvară, informează Mediafax.

Totul a pornit, se pare, după ce unul dintre copii s-a enervat la ore, din cauza unei jucării muzicale aruncate la gunoi, care continua să sune.

Dintre cei trei, unul învaţă la altă şcoală. Au intrat pe un geam în şcoală. Asta după ce au tăiat plasa de la gard. Au distrus tot. Aşa ceva nu s-a văzut în România. Aşa au zis, că unul dintre ei, e clasa a II-a, s-a enervat când era la ore din cauza unei jucării muzicale şi au venit să distrugă jucăria. Nu avem pază. Şcoala e lângă Primărie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Clejani, Florin Nidelea.

Potrivit primarului, incidentul a avut loc după terminarea orelor, iar femeia de serviciu a fost cea care i-a găsit pe copii. Cinci clase, cancelaria, holul şi baia au fost distruse. „A venit femeia de serviciu să facă curat şi i-a găsit. Unul făcea baie, altul a sărit pe geam, a fugit dezbrăcat acasă şi s-a întors, l-am găsit urcat pe sala de sport. Ei provin din familii normale, cel care este clasa a II-a este cu ceva probleme psihice, are şi adeverinţă”, a precizat Nidelea, citat de hotnews.ro.

La ora 17.00 vine femeia de serviciu să aprindă becurile și în momentul când a venit ei făceau baie că se murdăriseră, terminaseră de distrus. Nu știm când au intrat”, a mai spus primarul.

Pagubele depășesc suma de 40.000 de lei, dar primăria va ști exact la ce sumă ajung distrugerile făcute de copii luni dimineață. ”Acum tot ce găsim stricat îi trimitem pe părinți să cumpere. Și luni dimineață evaluăm”, a spus Florin Nidelea.

Întrebat dacă timp de trei ore nu a auzit nimeni zgomotul produs de distrugeri, în condițiile în care școala este situată în apropierea primăriei, Florin Nidelea a spus că nu a auzit nimeni.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Guvernului să ia măsuri urgente pentru creșterea numărului de psihologi școlari și să introducă pază, în contextul în care trei elevi au vandalizat o școală din Clejani, județul Giurgiu, conform stiripesurse.ro.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară. Cazul grav care s-a petrecut în școala din Clejani, județul Giurgiu, unde trei copii au vandalizat întreaga clădire, este ceva greu de conceput. Imaginile cu școala vandalizată din Clejani, județul Giurgiu, sunt greu de descris, așa cum este greu de conceput că trei elevi, cu vârste sub 10 ani, au fost capabili să distrugă totul în calea lor. Sălile de clasă și holurile au fost devastate, iar școala nu poate fi, în acest moment, folosită, autoritățile făcând eforturi ca până la data de 20 septembrie să o reabiliteze, pentru a putea fi reluate cursurile”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de FSLI.

Share With: