HomeStiriSecuritate FizicaO româncă s-a apucat de furturi din buzunare pentru că era mai ușor decât să muncească

O româncă s-a apucat de furturi din buzunare pentru că era mai ușor decât să muncească

O româncă în vârstă de 20 de ani a fost arestată în Marea Britanie pentru furturi din buzunare în orașul Manchester. Ea le-a spus judecătorilor că i s-a părut „prea greu să muncească”.

O româncă în vârstă de 20 de ani a fost arestată în Marea Britanie, după ce comis mai multe furturi, împreună cu o altă femeie, în centrul orașului Manchester, pe o perioadă de 10 zile, scrie digi24.ro.

Maria Spirache le-a spus judecătorilor că „a avut o slujbă, dar i s-a părut prea greu să muncească”, așa că s-a apucat de furat. Cele două femei își alegeau victimele din cafenele, restaurante sau magazine și ținteau mai ales persoane vulnerabile, precum cele în vârstă sau cu mobilitate redusă.

Maria Spirache și complicea ei se dădeau drept voluntare și se foloseau de o mapă pentru a distrage atenția victimelor. Multe dintre persoanele abordate erau în vârstă și retrăgeau bani de la bancomate. Tânăra a fost condamnată pe 13 februarie, conform dailymail.co.uk.

În ianuarie 2018, cele două femei au furat bani, bijuterii și alte bunuri pretinzând că strâng bani pentru copii. Un bărbat cu dizabilități a pierdut 220 de lire sterline într-un mall când își desfăcea bastonul pentru mers. Alte victime și-au pierdute telefoanele mobile când au fost abordate în fața cafenelelor unde stăteau la masă.

De asemenea, un student chinez care venise la bancă să depoziteze 8.600 de lire sterline pentru a putea plăti chiria și taxele școlare a pierdut 2.000 de lire sterline, când a fost rugat de tânără să semneze un formular fals de donație. Acesta spune că a lucrat din greu mai multe luni de zile pentru a strânge banii.

Spirache se mutase în Oldham și a spus că a avut un loc de muncă în Marea Britanie, dar a demisionat și a trecut la furturi pentru a strânge bani pentru nepotul ei din România. A fost condamnată la 32 de luni de închisoare pentru zece furturi, două tentative de furt și furt din magazine. Poliția o caută pe verișoara sa care a ajutat-o cu furturile.

Tânăra a fost arestată în urma unei investigații a poliției. A fost prinsă în timp ce încerca să fure haine pentru copii dintr-un magazin.

Share With: