[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

O măcelărie a câștigat procesul intentat firmei de securitate pentru un jaf care nu a fost prevenit

Firma de securitate care păzea o măcelărie va plăti pagubele unui jaf după ce hoții au declanșat o alarmă, au deschis două seifuri și au fugit cu banii.

O măcelărie din Africa de Sud a dat în judecată compania de securitate Red Alert după o spargere din aprilie 2012. Firma de securitatea avea contract cu măcelăria, oferind monitorizare, reacție, raportare și mentenanță pentru serviciile de securitate instalate în interiorul măcelăriei, scrie sowetanlive.co.za.

Măcelăria era obligată să numească două persoane care dețin cheile care să fie contactate în caz de urgență sau dacă este activată alarma pentru ca ofițerul de serviciu al firmei de pază să poată intra înăuntrul măcelăriei.

În noaptea în care a avut loc spargerea, Red Alert a încercat să contacteze una dintre persoanele care avea cheile, pe managerul măcelăriei, dar nu a putut fi contactat deoarece telefonul era închis.

Judecătorul a precizat că în contractul dintre firma de pază și măcelărie erau două clauze contradictorii: una scutea de la plată firma de securitate pentru orice pierdere sau pagubă a măcelăriei, iar cealaltă absolvea de orice vină măcelăria dacă nu era un caz de neglijență din partea acesteia, conform timeslive.co.za.

Compania de securitate a negat că ar fi de vină pentru furtul banilor, chiar dacă a fost neglijentă. În noaptea în care a avut loc incidentul, agentul de securitate a raportat că „din ce vede el” totul păre în regulă, dar alarma nu s-a declanșat degeaba.

A doua zi, managerul nu a putut deschide ușa de la birou. Hoții intraseră pe acoperiș și folosind polizoare au tăiat două seifuri.

Astfel, firma de securitate va trebui să plătească pagubele, care nu au fost încă calculate, și cheltuielile de judecată.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019