HomeStiriSecuritate FizicaO grevă a personalului de securitate ar putea afecta aeroportul Schiphol

O grevă a personalului de securitate ar putea afecta aeroportul Schiphol

Personalul de securitate de pe Aeroportul Internațional Schiphol din Amsterdam va fi în grevă pe 4 septembrie și, de aceea, călătorii sunt avertizați.

Sindicatele FNV Beveiliging și CNV Vakmensen au anunțat o grevă de 24 de ore a angajaților din domeniul securității de pe aeroportul Schiphol care va avea loc pe 4 septembrie. Cu toate acestea, acest aeroport nu este singura locație în care va avea loc greva. Ate locații urmează să fie anunțate, scrie iamexpat.nl.

Conform reprezentanților aeroportului Schiphol, greva propusă va afecta mai mult de 200.000 de călători. Datorită numărului mare de călători afectați, aeroportul a fost anunțat dinainte că va avea loc greva.

Dacă nu se ajunge la o înțelegere între sindicate și angajatori cu privire la contractul colectiv de muncă și prin urmare greva va avea loc, pasagerii au oportunitatea să știe dinainte pentru a-și schimba sau anula biletul.

Sindicatele vor ca programul de lucru să fie schimbat pentru ca să fie redusă presiunea la locul de muncă și să fie crescut salariul cu 3%. În jur de 31.000 de persoane lucrează conform contractului colectiv de muncă în domeniul securității private.

Sindicatele olandeze au declarat miercuri că personalul de securitate de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam vor protesta pe 4 septembrie dacă nu sunt îndeplinite cererile lucrătorilor care vor un salariu mai mare și ore de lucru mai flexibile, scrie xinhuanet.com.

Agenții de securitate care lucrează la aeroportul Schiphol au un salariu mediu de 1.900 de euro pe luă, conform televiziunii olandeze NOS. Un agent de securitate angajat full-time lucrează 38 de ore pe săptămână în aeroport. Sindicatele vor să reducă numărul de ore de lucru pe săptămână la 34.

Share With: