HomeStiriSecuritate FizicaO fabrică germană de componente auto s-a închis în România deoarece angajații au furat componente importante

O fabrică germană de componente auto s-a închis în România deoarece angajații au furat componente importante

O fabrică de componente auto din Timiș s-a închis după ce angajații au furat matrițe de Lamborghini, în valoare de peste 200.000 de euro, și le-au vândut la fier vechi.

O fabrică de componente auto deschisă în 2016, în România, de o firmă germană şi vândută ulterior unei companii din Hong Kong s-a închis după ce mai mulţi angajaţi au furat matriţe Lamborghini pe care le-au vândut la fier vechi. O anchetă penală vizând furtul este în curs, iar oamenii rămaşi fără loc de muncă în urma închiderii fabricii se judecă pentru drepturi salariale, scrie adevarul.ro.

Compania germană Heyform Bramsche GMBH a deschis, în 2016, în România, la Remetea Mare, lângă Timişoara, o fabrică de componente auto care produce piese pentru producători auto din grupul Volkswagen. Înfiinţată în baza unor contracte ferme de producţie cu concernul german, fabrica a angajat 200 de persoane. În septembrie 2017, fabrica deschisă de firma din Germania a fost vândută companiei G&L Automotive Components Holding Limited din Hong Kong. În vara anului 2018, fabrica s-a închis, iar toţi angajaţii au fost concediaţi, primind câte trei salarii compensatorii.

Angajații au dat compania în judecată pentru că în contractul colectiv de muncă erau prevăzute șase salarii compensatorii în loc de trei. În timpul procesului, avocații companiei au susținut că fabrica a fost închisă pe motiv că matrițe în valoare de 200.000 de euro au fost furate de mai mulți angajați și vândute la fier vechi și din această cauză nu au putut livra la timp și la calitatea solicitată piesele așteptate de clienți, precizează ziare.com.

Furtul din judetul Timis a avut un ecou dezastruos in fabrica. 500 de angajati, barbati si femei, au ramas acum fara un loc de munca, dupa ce compania germana care se ocupa cu fabricarea componentelor auto si-a inchis portile, scrie stirilekanald.ro.

Printr-un comunicat de presa, reprezentantii companiei au anuntat ca inchid firma din Remetea din cauza numeroaselor furturi din partea angajatilor. Lipsa unor utilaje si a matritelor Lamborghini in valoare de 200.000 de euro au dus la nemultumirea unor straini care au renuntat la contractele cu Romania.

În ceea ce privește furtul, mai mulți angajați sunt cercetați pentru sustragerea matrițelor. „Dosarul priveşte comiterea infracţiunii de furt, constând în aceea că, în cursul lunii noiembrie 2017 mai multe persoane ar fi sustras din hala unei societăţi comerciale situate în comuna Remetea Mare din judeţul Timiş un număr de patru matriţe din aluminiu. În cauză au dobândit calitatea de suspecţi un număr de patru persoane. Cercetările nu sunt finalizate în cauză”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru „Adevărul”.

Share With: