HomeStiriSecuritate FizicaO bancă recuperează banii sustrași pe ascuns de angajați: Prejudiciu de peste 600.000 de lire
o-banca-recupereaza-banii-sustrasi-pe-ascuns-de-angajati-prejudiciu-de-peste-600-000-de-lire

O bancă recuperează banii sustrași pe ascuns de angajați: Prejudiciu de peste 600.000 de lire

o-banca-recupereaza-banii-sustrasi-pe-ascuns-de-angajati-prejudiciu-de-peste-600-000-de-lireAcum 25 de ani, angajați ai Bank of England au sustras bani, ascuzându-i în lenjeria intimă, furt care a produs un prejudiciu de aproape 700.000 de lire sterline ce a fost recuperat de curând.

Bank of England a încetat de curând să mai ceară restul de 80.000 de lire pe care foștii angajați ar mai trebui să îi plătească după ce au furat bancnote între sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Bancnotele care trebuiau să fie incinerate la sucursala din Debden erau în schimb sustrase de lucrători din interior, care le ascundeau în lenjeria intimă, scrie telegraph.co.uk.

Fiindcă nu au existat martori, numai o persoană a fost condamnată. Restul angajaților implicați au fost dați în judecată de bancă care a oferit ca dovadă felul în care aceștia trăiau.

În 1994 s-a dat verdictul și patru cupluri au fost obligate să plătească în total aproximativ 700.000 de lire sterline. Luna trecută, banca a declarat că în mod substanțial toate fondurile furate în 1992 au fost recuperate. Dar cei de la Telegraph au cerut mai multe detalii și din cele 697.000 de lire, doar 618.670 au fost recuperate.

În 1992, poliția a început să îl investigheze pe domnul Gibson după ce a investit bani într-o companie de asigurări. El și soția sa sunt bănuiți în dosar, dar nu sunt singuri. Cei doi aveau bunuri a căror valoare la acea dată depășeau veniturile modeste ale acestora (14,600) și nici nu mai aveau de plată o ipotecă la casă. În afara celor doi soți, poliția a mai descoperit încă două cupluri, soț și soție care ar fi avut bunuri a căror origine nu putea fi explicată fără a fi luată în calcul comiterea unei infracțiuni, relatează independent.co.uk.

Cei șase au fost arestați atunci împreună cu un alt angajat al băncii, dar numai acesta a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru că a furat 170.000 de lire, conform dovezilor. O percheziție în casa sa și a mamei sale a descoperit 30.000 de lire în bani lichizi.

 

 

 

Share With: