HomeStiriSecuritate FizicaNoi măsuri de securitate mai stricte pentru cei care călătoresc cu avionul în SUA
noi-masuri-de-securitate-mai-stricte-pentru-cei-care-calatoresc-cu-avionul-in-sua

Noi măsuri de securitate mai stricte pentru cei care călătoresc cu avionul în SUA

noi-masuri-de-securitate-mai-stricte-pentru-cei-care-calatoresc-cu-avionul-in-suaPersoanele care călătoresc cu avionul pe teritoriul SUA vor trebui, începând din această vara, să respecte măsuri de securitate mai stricte.

Cei care călătoresc cu avionul pe teritoriul SUA vor trebui începând din vara aceasta să respecte măsuri de securitate mai stricte care îi obligă să scoată alimentele din bagajele de mână, înainte ca acestea să treacă prin controlul cu raze X, relatează AFP, citat de Agerpres.

“Agenţii TSA vor putea cere călătorilor să scoată din bagajele de mână mai multe lucruri, precum alimente sau obiecte care pot supraîncărca genţile”, a explicat TSA într-un comunicat.

Noile măsuri încep deja să fie aplicate pe unele aeroporturi americane, fapt ce prelungeşte timpul de şedere la trecerea prin pasajul de securitate.

Nu există modificări în ceea ce privește ce poate să conțină bagajul, dar scanările de securitate vor fi mai stricte, scrie cbslocal.com.

Laptopurile obișnuiau să fie puse într-un coș separat pentru a fi scanate, dar, recent, Autoritatea americană a transporturilor a cerut scanarea dispozitivelor electronice care sunt mai mari decât un dispozitiv mobil.

În statul Colorado, angajații TSA ar putea cere călătorilor să scoată tot ce este de mâncare din bagajele de mână. Conform TSA, separarea alimentelor ar putea ajuta procesul de scanare, permițând obținerea de imagini mai clare. Încă nu există o regulă care îi obligă pe călători să își scoată mâncarea din bagaj, dar angajații TSA pot cere acest lucru.

Share With: