[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Motive neobișnuite pentru care sunt jefuite băncile

Un bărbat din Coreea de Sud a înscenat recent un jaf asupra unei bănci de lângă Seoul dintr-un motiv neobișnuit. Nu este singurul caz de acest fel.

Un bărbat din Coreea de  Sud a intrat într-o bancă cu un cuțit de jucărie și, „politicos”, a cerut să fie chemată poliția, sperând că va fi trimis la închisoare, scrie nypost.com.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a înscenat jaful la o bancă din apropierea orașului Seoul la sfârșitul lunii iunie, dar ulterior a spus poliției că doar a vrut să primească tratament medical pentru durerile de spate pe care le avea în închisoare, conform Asia News Network.

După ce a cerut chemarea poliției, suspectul doar a așteptat până când au ajuns polițiștii patru minute mai târziu. Angajații băncii au spus că bărbatul a fost politicos prin vorbele și faptele sale în timp ce a pus în scenă jaful.

În momentul în care polițiștii au sosit la fața locului bărbatul nu s-a opus arestării. Polițiștii spun că suspectul a recurs la jefuirea băncii în speranța de a fi trimis la închisoare pentru a primi tratament pentru problema sa de sănătate. Bărbatul ar fi șomer și trăiește cu mama sa. Se spune că suferă de o durere cronică de spate, dar nu poate merge la doctor din cauza problemelor sale financiare, scrie thestar.com.my.

Poliţia din Daejeon l-a sancţionat însă doar pentru intimidare şi nu a reuşit să obţină încarcerarea mult dorită, scrie gandul.info.

Guvernul sud-coreean a anunţat că va furniza asigurări de sănătate pentru fiecare cetăţean, începând cu anul 2022. Există însă temeri privind capacitatea economiei de a susţine o asemenea măsură.

De asemenea, un pensionar din statul Kansas, SUA, a jefuit o bancă în speranța de a fi trimis la închisoare pentru a scăpa de soția sa. Însă judecătorii l-au condamnat la șase luni de arest la domiciliu, scrie independent.co.uk.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani s-a dus la bancă cu un bilet în care cerea bani și spunea că are o armă. După ce funcționarul de la ghișeu i-a dat aproape 3.000 de dolari, bărbatul a așteptat în hol sosirea poliției.

Lawrence John Ripple avusese în 2015 mai multe intervenții pe cord și suferea de depresie care conform avocaților nu fusese diagnosticată. Înaintea jafului, bărbatul a dus o viață normală, fără infracțiuni.

Ripple jefuiește banca în septembrie 2016 și a fost condamnat la șase luni de arest la domiciliu în iunie 2017, conform nypost.com.

Decizia de a jefui banca a venit după o ceartă cu soția. El a declarat polițiștilor că a scris biletul în fața soției sale, spunându-i că mai degrabă ar sta la închisoare decât acasă.

Share
Publicat de
C. R.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019