HomeStiriSecuritate FizicaMotive neobișnuite pentru care sunt jefuite băncile
jaf-la-o-banca-din-cluj-napoca-un-barbat-a-furat-aproximativ-20-000-de-lei

Motive neobișnuite pentru care sunt jefuite băncile

jaf-la-o-banca-din-cluj-napoca-un-barbat-a-furat-aproximativ-20-000-de-leiUn bărbat din Coreea de Sud a înscenat recent un jaf asupra unei bănci de lângă Seoul dintr-un motiv neobișnuit. Nu este singurul caz de acest fel.

Un bărbat din Coreea de  Sud a intrat într-o bancă cu un cuțit de jucărie și, „politicos”, a cerut să fie chemată poliția, sperând că va fi trimis la închisoare, scrie nypost.com.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a înscenat jaful la o bancă din apropierea orașului Seoul la sfârșitul lunii iunie, dar ulterior a spus poliției că doar a vrut să primească tratament medical pentru durerile de spate pe care le avea în închisoare, conform Asia News Network.

După ce a cerut chemarea poliției, suspectul doar a așteptat până când au ajuns polițiștii patru minute mai târziu. Angajații băncii au spus că bărbatul a fost politicos prin vorbele și faptele sale în timp ce a pus în scenă jaful.

În momentul în care polițiștii au sosit la fața locului bărbatul nu s-a opus arestării. Polițiștii spun că suspectul a recurs la jefuirea băncii în speranța de a fi trimis la închisoare pentru a primi tratament pentru problema sa de sănătate. Bărbatul ar fi șomer și trăiește cu mama sa. Se spune că suferă de o durere cronică de spate, dar nu poate merge la doctor din cauza problemelor sale financiare, scrie thestar.com.my.

Poliţia din Daejeon l-a sancţionat însă doar pentru intimidare şi nu a reuşit să obţină încarcerarea mult dorită, scrie gandul.info.

Guvernul sud-coreean a anunţat că va furniza asigurări de sănătate pentru fiecare cetăţean, începând cu anul 2022. Există însă temeri privind capacitatea economiei de a susţine o asemenea măsură.

De asemenea, un pensionar din statul Kansas, SUA, a jefuit o bancă în speranța de a fi trimis la închisoare pentru a scăpa de soția sa. Însă judecătorii l-au condamnat la șase luni de arest la domiciliu, scrie independent.co.uk.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani s-a dus la bancă cu un bilet în care cerea bani și spunea că are o armă. După ce funcționarul de la ghișeu i-a dat aproape 3.000 de dolari, bărbatul a așteptat în hol sosirea poliției.

Lawrence John Ripple avusese în 2015 mai multe intervenții pe cord și suferea de depresie care conform avocaților nu fusese diagnosticată. Înaintea jafului, bărbatul a dus o viață normală, fără infracțiuni.

Ripple jefuiește banca în septembrie 2016 și a fost condamnat la șase luni de arest la domiciliu în iunie 2017, conform nypost.com.

Decizia de a jefui banca a venit după o ceartă cu soția. El a declarat polițiștilor că a scris biletul în fața soției sale, spunându-i că mai degrabă ar sta la închisoare decât acasă.

Share With: