[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Măsurile de securitate de pe aeroporturile din SUA, puse la îndoială de furtul unui avion

Un angajat al Aeroportului Internațional din Seattle, SUA, a furat un avion la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta nici măcar nu era pilot.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani era un membru al echipajului de la sol care area acces la toate zonele sigure din apropierea avionului și era certificat să remorcheze avioane. FBI-ul și conducerea aeroportului investighează cum a putut acesta să decoleze cu un avion gol cu 76 de locuri, să zboare cu el în apropierea zonei de sud a Puget Sound înainte să se prăbușească în seara zilei de vineri, scrie securityinfowatch.com.

În urma investigației s-ar putea schimba procedurile de securitate de pe aeroporturile din Statele Unite, nu doar pe aeroportul internațional Seattle-Tacoma.

Turnul de control a încercat să îl convingă pe bărbat să aterizeze, dar bărbatul a spus că vrea să execute o acrobație numită „barrel roll” înainte să facă asta. Acesta a zburat timp de aproximativ 75 de minute înainte să se prăbușească pe insula Ketron, dând foc pădurii de pe această insulă locuită de 20 de persoane. Nimeni nu a fost rănit și se presupune că bărbatul a murit.

Incidentul pune la îndoială măsurile de securitate de pe aeroporturi, dacă ar trebui verificată sănătatea mintală a angajaților, nu doar cazierul, scrie newshub.co.nz.

Autoritățile au spus că bărbatul a folosit un tractor folosit la împingerea aeronavelor pentru a manevra avionul din zona de mentenanță, pentru ca apoi să se îmbarce la bordul său și să decoleze vineri seara.

Anul trecut, Congresul Statelor Unite a aprobat o lege care prevede standarde de scanare mai dure pentru toți angajații aeroporturilor, dar acestea nu includ testări psihologice.

După furtul avionului nu au fost identificate probleme în ceea ce privește securitatea aeroportului. Toate măsurile de securitate au fost respectate, se precizează într-o conferință de presă, conform heraldnet.com.

Bărbatul care a furat avionul se numără printre cei 12.600 de angajați care au acces la avioane pentru că asta presupune munca lor, chiar dacă nu era pilot. Cei care sunt angajați de aeroport sunt verificați de agenții federali, care verifică ce au făcut în ultimii 10 ani. În plus, angajații care au acces la zone securizate trebuie să folosească o insignă, să treacă printr-un detector de metale și li se verifică amprenta cu ajutorul unui scaner biometric.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019