HomeStiriSecuritate FizicaMăsuri sporite de securitate pe aeroportul din Sibiu după ce un bărbat și un copil au încercat să fure un avion
masuri-sporite-de-securitate-pe-aeroportul-din-sibiu-dupa-ce-un-barbat-si-un-copil-au-incercat-sa-fure-un-avion

Măsuri sporite de securitate pe aeroportul din Sibiu după ce un bărbat și un copil au încercat să fure un avion

masuri-sporite-de-securitate-pe-aeroportul-din-sibiu-dupa-ce-un-barbat-si-un-copil-au-incercat-sa-fure-un-avionPrefectul Sibiului a cerut măsuri sporite de pază pe Aeroportul Internaţional din Sibiu după ce a aflat că un bărbat şi un copil au fost surprinși încercând să fure o maşină, dar voiau să fure de fapt un avion.

Prefectul Sibiului, Adela Muntean, a cerut, miercuri, măsuri sporite de pază pe Aeroportul Internaţional Sibiu, după ce a aflat că un bărbat şi un copil au sărit gardul şi au ajuns în zona parcării, unde au fost prinşi încercând să fure o maşină. Cei doi au spus că iniţial au vrut să fure un avion, relatează Mediafax.

Prefectul Sibiului a cerut, miercuri, în şedinţa de Colegiu Prefectural, măsuri sporite de pază, după ce un bărbat de 34 de ani şi un copil au sărit gardul, la sfârşitul lunii martie, şi au fost prinşi când încercau să fure o maşină de la Aeroportul Internaţional Sibiu.

Copilul în varsta de 12 ani și barbatul au reușit să sară gardul de protecție fără sa fie observați de echipele de paza și ar fi vrut să fure o mașină și să plece în Germania, scrie stiridesibiu.ro.

Cei doi au sărit gardul prin zona din vecinatatea DN1, in apropierea RAR, fără ca senzorii de securitate să declanseze dupa escaladare.

Inițial, cei doi și-au propus să urce în avion și să plece spre Germania, unde era mama copilului, după care s-au indreptat spre mașină. Au ales un autoturism care avea cheile în contact.

Totul s-a petrecut în timp ce pe Aeroportul Internaţional din Sibiu se aflau militarii NATO mobilizați pentru exercițiul multinaţional Dacian Lancer 18 (DALR18) de la Cincu și care au aterizat la Sibiu, spun surse apropiate aeroportului.

In urma intervenției echipelor de securitate, copilul și tatal au fost reținuti și cercetati pentru furt calificat. Dosarul a fost preluat de Judecatoria Sibiu, care a dispus cercetarea sub control judiciar a barbatului.

Totul s-a petrecut in 22 martie, cand cei doi au sarit gardul aeroportului, profitand de faptul ca nu mergeau senzorii de alertare si au pornit o masina utilitara aflata pe pista, cu scopul de a o fura. Cei doi hoti au pornit vehiculul, dar nu au reusit sa plece, pentru ca au bagat gresit masina in viteza, scrie ziare.com.

Conform unei surse oficiale, aeroportul are obligatia sa aiba monitorizare pe tot perimetrul gardului. Atunci nu erau functionali senzorii.

 

 

 

Share With: