HomeStiriSecuritate FizicaMagazin spart de hoți în trei minute: Hoții au folosit chei potrivite și aveau codul de la alarmă
Perchezitii la persoane banuite de furturi si talharii

Magazin spart de hoți în trei minute: Hoții au folosit chei potrivite și aveau codul de la alarmă

hotDouă persoane mascate au spart un magazin Profi din Timișoara, în noaptea de duminică spre luni, folosind o cheie și dezactivând alarma cu ajutorul codului potrivit.

Un magazin Profi din Timișoara a fost jefuit în noaptea de duminică spre luni. Persoane necunoscute au intrat magazinul de pe strada Lacului și au furat o sumă de bani, dar și țigări. Două persoane mascate au pătruns pe ușa din spate, pe care au deschis-o cu cheia și au dezactivat alarma folosind codul de acces potrivit, scrie ziuadevest.ro.

S-au îndreptat direct spre unul dintre birouri și au deschis seiful folosind, de asemenea, un cod potrivit. Au luat din interior încasările de peste zi, iar la plecare au furat și un raft întreg de țigări. Cei doi au închis ușile în urma lor și s-a făcut nevăzuți. Totul a durat numai trei minute, scrie tion.ro.

Furtul a fost descoperit la scurt timp după aceea de angajații firmei de pază care are în grijă obiectivul. Aceștia au anunțat imediat poliția, iar oamenii legii au început o anchetă. Ei fac acum cercetări într-un dosar penal deschis pentru furt calificat.

Un alt furt care a vizat un magazin Profi din jurul Timișoarei a avut loc în luna ianuarie a acestui an. În noaptea de 8 spre 9 ianuarie, patru tineri au furat dintr-un supermarket Profi tigari si bauturi alcoolice in valoare de 15.000 de lei, conform securityportal.ro.

Atuncea, firma de pază a alertat poliția printr-un apel la 112. Polițiștii i-au surprins pe hoți chiar în momentul în care s-au urcat în mare graba intr-un autoturism. Politistii au tras cateva focuri de arma in plan vertical, apoi in rotile masinii, incercand sa ii opreasca pe cei patru.

Trei dintre suspecți, prin smulgere, au dislocat sistemul de alarmă al magazinului, cutia de la alarmă introducând-o într-un recipient cu apă. Apoi, cu ajutorul unui levier au forțat sistemul de închidere al ușii de acces în magazin, au pătruns în interior, iar apoi în biroul șefului de magazin, după ce au forțat mai multe uși ale dulapurilor, au sustras mai multe pachete de țigări, sticle cu băuturi alcoolice de diferite mărci, pe care le-au introdus în plase de rafie și transportat la autoturismul parcat în fața magazinului.

Share With: