HomeStiriSecuritate FizicaJaf neobișnuit la o casă de schimb valutar din Bârlad: Hoții au spart un perete
un-minor-care-a-furat-o-casa-de-marcat-depistat-de-politisti

Jaf neobișnuit la o casă de schimb valutar din Bârlad: Hoții au spart un perete

politist-care-pazea-operele-lui-brancusi-surprins-in-timp-ce-arunca-mucuri-de-tigara-pe-josHoţii au spart, luni dimineaţa, peretele unui atelier de reparaţii televizoare din Bârlad, judeţul Vaslui, pentru a ajunge, astfel, la un seiful unei case de amanet.

În noaptea de duminică spre luni, o casă de schimb valutar și amanet din municipiul Bârlad, județul Vaslui a fost jefuită. Hoții nu au forțat ușa, locației respective, ci au apelat la o altă metodă, desprinsă parcă dintr-un film, conform evz.ro.

Pentru a nu fi văzuți de camerele de supraveghere, hoții au intrat în casa de amanet printr-un atelier de reparat televizoare, unde au spart peretele comun cu casa de amanet. Jaful a fost descoperit de angajații atelierului, care au sunat imediat de la 112.

Zona din fața casei de amanet este înțesată de camere de supraveghere, așa că indivizii au intrat prin spatele casei de amanet și schimb valutar, unde se află un atelierul de reparat televizoare. Au spart peretele holului care dă în interiorul casei de amanet. Au muncit serios cu târnăcoapele, au găurit peretele și au intrat târâș în casa de amanet. În interior se afla un seif cu bijuterii și mai multe sume de bani, atât în lei cât și în valută. Până în acest moment nu se știe dacă hoții au reușit să spargă seiful și să plece cu prada, scrie vremeanoua.ro.

A fost sesizată o spargere, la ora 6.03, luni dimineaţa, de către reprezentantul unui atelier de reparaţii radio-tv. Se pare că e spart un perete interior care duce spre un operator schimb valutar şi amanet. Nu ştim deocamdată dacă acolo s-a intrat sau dacă s-a furat ceva, facem cercetări”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui, luni dimineața, pentru Mediafax, conform ziaruldeiasi.ro.

Conform Adevarul, aceasta nu este singura spargere de acest fel care are loc în municipiul Bârlad. Înainte, gruparea de hoți au mai spart și o casă de ajutor reciproc și o firmă de curierat. În noaptea de 26/27 februarie, anul curent, persoane necunoscute au spart sediul firmei de curierat Urgent Cargus din Bârlad, de unde au plecat cu un seif cu bani şi un sac cu colete. Trei bărbaţi care purtau cagule au rupt grilajul de la uşa de acces şi au acţionat în mare viteză în câteva zeci de secunde dispărând de la locul faptei cu seiful, la scurt timp revenind dupa sacul cu colete. Momentul jafului a fost surprins de camerele de supraveghere ale societăţii, scrie adevarul.ro.

Modul în care au acţionat cei trei indivizi este identic cu cel înregistrat în luna ianuarie, anul curent, la sediul CAR Podul Înalt Bârlad. Şi atunci, trei bărbaţi, având feţele acoperite cu cagule, au fost surprinsi de camerele de supraveghere în timp ce au intrat în viteză în sediul societăţii şi au plecat cu seiful plin cu bani în numai 26 de secunde. Sediul CAR Podul Înalt se află în centrul municipiului Bârlad.

Share With: