HomeStiriSecuritate FizicaJaf la o galerie de artă din Noua Zeelandă
jaf-la-o-galerie-de-arta-din-noua-zeelanda

Jaf la o galerie de artă din Noua Zeelandă

jaf-la-o-galerie-de-arta-din-noua-zeelandaDouă picturi valoroase din secolol al XIX-leau au fost furate dintr-o galerie de artă din Noua Zeelandă.

Hoții au intrat cu un vehicul în Centrul Internațional de Artă din centrul orașului Auckland și au furat două tablouri de Gottfried Lindauer, ilustrând lideri maori. Apoi aceștia au fugit cu o a doua mașină, conform unui comunicat de presă al poliției publicat de agenția DPA și citat de Agerpres.

Poliția a adăugat că nu cunoaște valoarea estimată a celor două picturi, cunoscute sub numele de ”Chieftainess Ngatai — Raure” și ”Chief Ngatai-Raure”, care trebuiau să fie scoase la licitație marți. 

Pe site-ul galeriei, valoarea estimată a unei picturi este între 350.000 și 450.000 de dolari neozeelandezi (245.210 și 315.270 de dolari americani).

Un expert în furturi de obiecte de artă crede că hoții ar putea să le înapoieze pentru o rascumpărare, scrie nzherald.co.nz.

Jaful fără precedent în istoria Noii Zeelande a avut loc sâmbătă dimineața, când un vehicul s-a ciocnit cu fațada de sticlă a Centrului Internațional de Artă. Hoții au luat cele două capodopere, care era expuse în galeria cu vedere la stradă.

Un istoric de artă cu titlul de doctor, Ngarino Ellis, a declarat că acesta este cel mai mare jaf de obiecte de artă din istoria Noii Zeelande și că nu există o piață neagră a obiectelor de artă așa de dezvoltată ca în alte țări.

Ellis spune că nu este sigur dacă centrul de artă a luat măsuri de securitate suplimentare după ce a expus picturile la vedere.

În fața centrului de artă este un bar, iar administratorul său și alți doi angajați au descoperit jaful în jurul orei 3:45 când închideau barul. Cei din bar nu au auzit când a fost spart geamul din cauza muzicii.

Share With: