[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Jaf în stil comando la un club de fotbal din prima Ligă

Un grup de infractori a jefuit sediul unui club de fotbal din prima ligă argentiniană: au neutralizat personalul de pază, au furat bani din seif şi documente importante.

Infracţionalitatea severă din Argentina dă bătăi de cap şi cluburilor de fotbal. Atletico Tucuman, club de primă ligă din fotbalul argentinian, a anunţat faptul că un grup de infractori a dat o lovitură la sediul aflat la Estadio Monumental Presidente Jose Fierro. Potrivit anunţului, jaful a fost unul în stil comando, iar atacatorii au luat sume de bani şi documente importante din birouri, scrie prosport.ro.

Au neutralizat personalul de pază, au distrus seifele şi au furat documente şi bani. S-au folosit de aparatură pentru a dezactiva sistemele de alarmă, apoi au forţat uşile şi ferestrele”, se arată într-un comunicat emis de clubul din Argentina.

Grupul de hoți a intrat, miercuri dimineață, în birourile trezoreriei, secretariatului și conducerii clubului forțând ușile și spărgând vitrinele de sticlă, scrie lagaceta.com.ar.

Conducerea clubului a dat un mesaj pentru asociați în care precizează că tot fluxul de bani importanți administrați de club se găsesc în bancă. „În acest moment, se fac verificări relevante pentru a determina suma de bani și valoarea cecurilor furate”, a precizat conducerea clubului.

Este a doua oară în mai puțin de un an când are loc un jaf asupra stadionului Jose Fierro. Un jaf anterior a avut loc în noiembrie 2018, când hoții au plecat cu mai multe documente ale instituției.

Au distrus seifurile cu polizoare și alte unelte, au furat documente, numerar în bani și cecuri. Stadionul are un sistem de securitate care include un agent de pază timp de 24 de ore și un sistem cu camere și alarme cu monitorizare. Plângerea a fost făcută, iar faptul este cercetat de către biroul Fiscalía de II Nominación, specializat în jafuri și furturi”, a declarat clubul, citat de lagaceta.com.ar.

La doar câteva ore după tâlhărie membrii comisariatului de poliție al Secției 5 s-au prezentat la locul faptei în jurul orei 5, în dimineața de miercuri și au discutat cu paznicul, în vârstă de 63 de ani, care a fost atacat de infractori, scrie lv12.com.ar.

Conform mărturiei bărbatului, cel puțin trei persoane au intrat pe stadionul José Fierro în jurul orei 2 dimineața, l-au atacat din spate și l-au încătușat. Bărbatul a declarat că nu a putut vedea dacă sunt înarmați sau ce au luat, dar că a observat că au stat aproximativ 2 ore, a explicat șeful poliției.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019