HomeStiriSecuritate FizicaJaf în Republica Moldova: Au spart o casă de schimb valutar și un laborator medical
furt-dintr-un-imobil-aflat-in-constructie

Jaf în Republica Moldova: Au spart o casă de schimb valutar și un laborator medical

furtO casă de schimb valutar și un laborator medical din Edneț, Republica Moldova, au fost saprte în noaptea de 8 spre 9 mai de niște indivizi.

În noaptea de 8 spre 9 mai, oficiul unui laborator medical şi cel al unei case de schimb valutar din oralul Edineţ au fost sparte de către persoane încă necunoscute. Potrivit poliţiei, ambele oficii aparţin unei familii din Edineţ, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit informaţiilor, o femeie a sunat la poliţie şi a anunţat că peretele imobilului a fost spart, iar dintr-un seif a fost furată o sumă considerabilă de bani. Infractorii au pătruns în laboratorul medical prin forţarea uşii, apoi au spart peretele din carton gips ce desparte laboratorul de casa de schimb valutar.

Cu ajutorul unui burghiu, indivizii au deteriorat un seif metalic din oficiul casei de schimb valutar şi au sustras mijloace băneşti în sumă de 186.453 lei, 300 dolari şi 595 euro, astfel cauzând o pagubă materială în proporţii mari în valoare totală de 203.685 lei moldovenești.

Poliția spune că a fost alertată de o femeie, în vârstă de 50 de ani, din orașul Edineț. Ea a spus că cineva a spart peretele clădirii unde își are sediul casa de schimb valutar și laboratorul și au furat bani, scrie tv8.md.

Sediul Oficiului de schimb valutar dispune de camere de supraveghere video și semnalizare autonomă însă în momentul comiterii furtului semnalizarea nu a funcționat deoarece peretele în cauza nu este capital și spargerea a avut loc din exterior, adică din oficiul MedExpert (n. r. laboratorul sus-menționat) care nu dispune de semnalizare”, spune Poliția locală.

Poliția a intentat o cauză penală pentru furt în proporții deosebit de mari și cercetează toate circumstanțele.

Share With: