HomeStiriSecuritate FizicaJaf de sute de mii de euro la un hotel de cinci stele din Paris
20-de-politisti-romani-vor-fi-prezenti-la-paris-pentru-euro-2016

Jaf de sute de mii de euro la un hotel de cinci stele din Paris

20-de-politisti-romani-vor-fi-prezenti-la-paris-pentru-euro-2016Hoți înarmați au sustras bijuterii și articole vestimentare, în noaptea de miercuri spre joi, în valoare de cel puțin 350.000 de euro, dintr-un hotel de cinci stele din Paris.

Hoți înarmați au spart unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Paris, miercuri noaptea. Au sustras bijuterii și haine care valorează cel puțin 350.000 de euro, scrie bbc.com.

Doi atacatori mascați au jefuit hotelul istoric Peninsula, aflat la o aruncare de băț de arcul de triumf din Paris. Unul dintre ei a amenințat personalul în timp ce celălalt s-a folosit de un topor pentru a sparge vitrinele în care se aflau bijuteriile și hainele. Nimeni nu a fost rănit, iar hoții au fugit.

Un al treilea membru al grupării de hoți îi aștepta într-o mașină, care a fost găsită mai apoi, după jumătate de oră, complet distrusă de flăcări, raportează ziarul francez Le Point.

Mașina, un Renault Megane, a fost găsită într-o suburbie din vestul Parisului, Neuilly-sur-Seine, conform thetimes.co.uk.

Un reprezentant al poliției a declarat că jaful pare să fi fost pus la cale de o bandă de hoți cu experiență.

Acesta nu este singurul jaf care vizează un hotel din Franța. În ianuarie 2018, cinci persoane au spart vitrinele unui magazin de bijuterii din interiorul hotelului Ritz din Paris, scrie securityportal.ro.

Hoții au spart vitrinele pentru a lua bijuteriile, iar martorii aflați în zonă susțin că au auzit împușcături. Trei dintre bărbați au fost prinși, iar alți doi au fugit. Un post de televiziune susține că bijuteriile furate ar valora 4,7 milioane de euro și nu este clar dacă unele dintre bijuterii au fost recuperate.

Jaful a fost întrerupt de un polițist aflat în patrulare, dar două persoane au reușit să fugă cu un scuter, conform poliției, citată de Le Parisien.

Share With: