[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

Jaf de 50.000 de euro la Casa de Pensii din Timișoara

Casa Județeană de Pensii Timiș a fost jefuită în noaptea de 15/16 septembrie. Hoții au intrat prin spate și au spart două seifuri cu ajutorul unor dispozitive profesionale.

Hoții au pătruns în clădirea Casei Județene de Pensii Timiș, forțând o ușa din spatele imobilului, și au spart doua seifuri cu ajutorul unor dispozitive profesionale, scrie opiniatimisoarei.ro.

Angajații au descoperit totul luni dimineața când au ajuns la serviciu.

Polițiștii au fost chemați în mare grabă la Casa de Pensii pentru a porni cercetările. Criminaliștii au prelevat probe în încercarea de a stabili cum anume au acționat hoții și pentru a descoperi indicii care i-ar putea duce pe urmele lor.

De asemenea, vor fi analizate imaginile de pe camerele de supraveghere, atât din clădire, cât și din zonă.

Într-unul dintre seifuri se aflau 240.000 de lei, echivalentul a aproximativ 50.000 de euro, reprezentând contracte de asigurări sociale, sprijin pentru înmormantare și încasări din vânzarea de bilete de tratament. Iar în cel de-al doilea, documente.

După ce au reușit să deschidă seifurile și să ia banii, hoții au declanșat un extinctor și au pulverizat praf peste ele ca să-și acopere urmele.

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii timișeni au fost sesizați prin intermediul unui apel de urgență 112 cu privire la faptul ca, la Casa de Pensii din Timișoara a avut loc un furt. Persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție, iar din interior lipsesc sume de bani. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la sediul instituției, unde în prezent efectuează cercetarea la fața locului. Continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, transmit reprezentanții IPJ Timiș, citați de tion.ro.

Furtul, spun reprezentanții Casei de Pensii, a fost descoperit de agentul care asigura paza instituției în timpul programului.

În noaptea de 15/16 septembrie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracție, forțând ușa de la intrare, în imobilul în care funcționează Casa Județeană de Pensii Timiș. Potrivit constatărilor ulterioare, ținta intrușilor a reprezentat-o seiful aflat în încăperea care deservește casieria instituției, de unde a fost sustrasă suma de bani depozitată. Furtul a fost constatat, înainte începerii programului de lucru, de agentul care asigură paza și ordinea în timpul programului de lucru al instituției, acesta sesizând Poliția prin intermediul unui apel de urgență 112”, transmit reprezentanții Casei Județene de Pensii Timiș.

Surpriza mare este că hoții nu au luat toți banii, fiind descoperiți aproximativ 200.000 lei rămași în seifuri. Cel mai probabil, spărgătorii s-au speriat de ceva și au plecat în grabă, relatează pressalert.ro.

Clădirea Casei de Pensii are paznici în timpul zilei. Dar noaptea funcţionează doar un sistem de alarmă care, de altfel, s-a şi declanşat în jurul orei două. Cei de la firma care administrează sistemul de alarmare au venit imediat în zonă, însă la intrarea principală în clădire, nu au văzut nimic suspect, scrie stirileprotv.ro.

Hoţii intraseră însă în clădire prin altă parte. S-au asigurat înainte de jaf ca nu vor fi filmaţi. Cel mai probabil, au acţionat la pont. Surse din ancheta susţin că indivizii au pătruns în spatele clădirii, au distrus calculatoarele care stochează imaginile camerelor de supraveghere şi au plecat cu aproximativ 50.000 de euro.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019