HomeStiriSecuritate FizicaJaf armat la un magazin de bijuterii din Zalău
incercare-de-jaf-cu-un-pistol-la-o-banca-din-cluj-napoca

Jaf armat la un magazin de bijuterii din Zalău

incercare-de-jaf-cu-un-pistol-la-o-banca-din-cluj-napocaDoi atacatori au amenințat vânzătoarea unui magazin de bijuterii din Zalău cu o armă și au furat bijuterii.

O bijuterie din centrul Zalăului a fost jefuită, în după-amiaza zilei de marţi, de două persoane mascate, una din ele cu o armă cu care a ameninţat vânzătoarea, fapta fiind reclamată poliţiştilor de administratorul magazinului, scrie stirileprotv.ro.

Surse judiciare au precizat că atacul a fost sesizat de administratorul unei bijuterii de pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipul Zalău, scrie evz.ro.

Bărbatul a sesizat Poliția, astăzi, la ora 17.55, despre faptul că două persoane necunoscute, cu față acoperită, au pătruns în bijuterie, au amenințat o angajată cu o armă și au sustras mai multe bijuterii.

Surse din cadrul anchetei au declarat că hoţii au pătruns în magazin la ora închiderii. Unul dintre ei a sărit peste vitrine, a împins-o pe vânzătoare şi a imobilizat-o, timp în care celălat a sustras diverse obiecte din aur, precizează adevarul.ro.

Poliţiştii nu exclud ca autorii jafului să-şi fi premeditat infracţiunea, în condiţiile în care camera video care ar fi trebuit să asigure supravegherea bijuteriei era orientată spre magazinul alăturat.

În luna ianuarie, un magazin de bijuterii din incinta unui centru comercial din Constanța a fost ținta hoților care au sustras 4 kilograme de aur, conform Securityportal.ro.

Polițiștii Secției 2 au fost sesizați de angajații unei firme din incinta unui complex comercial, din Constanța, că în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, persoane necunoscute au pătruns în punctul de lucru, de unde ar fi sustras bijuterii din aur.

Raioanele de pe culoare se închid la ora 20:00,cu două ore înainte de închiderea centrului comercial. Singura măsura de protecție pentru marfă este să acopere tejgheaua cu o prelată. Teoretic, centrul comercial are agenți de pază însă nu se știe cum au fost subtilizate bijuteriile. Camerele de supraveghere sunt în funcțiune însă abia după ora 22:00 sunt activate să se îndrepte spre culoar. Din primele cercetări ale polițiștilor se pare că jaful a avut loc în jurul orei 21:30, cu 30 de minute înainte de închidere, când în centrul comercial încă mai sunt clienți.

Share With: