[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Securitate Fizica

Jaf armat la o bancă din Baia Mare: Hoții au furat 100.000 de lei

Două persoane cu căşti de motociclist pe cap sunt căutate de Poliţie după ce, miercuri, au jefuit o bancă din Baia Mare, reușind să fure 100.000 de lei.

„Am fost sesizaţi că două persoane au sustras sub ameninţare o sumă de bani de la o unitate bancară situată pe strada Victoriei din Baia Mare. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar din primele cercetări a rezultat că nici o persoană nu a fost rănită. După ce au sustras banii, cele două persoane au fugit. S-a constituit o echipă complexă de cercetare care desfăşoară activităţi pentru identificarea şi prinderea autorilor şi stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, citează Mediafax.

Poliţia a fost sesizată despre un de jaf petrecut la o sucursală a Băncii Transilvania din Baia Mare în jurul orei 12.00, miercuri, 23 mai. Surse neoficiale arată că suma cu care au plecat cei doi indivizi ar fi în jur de 100.000 de lei. Deocamdată ei nu au putut fi identificaţi, feţele lor fiind acoperite în întregime de căştile specifice motocicliştilor, scrie adevarul.ro.

Cei doi au venit pe scuter și se pare că erau înarmaţi, unul cu un pistol, iar altul cu o macetă. Poliţiştii au instituit filtre la toate ieşirile din oraş.

Hoții au profitat de faptul că banca nu are paznic în permanentă şi era aproape goală. Firma de pază, a ajuns prea târziu. Ei au plecat repede pe un scuter cu numere false. Imaginile jafului, surprinse de camerele de supraveghere, vor fi analizate în detaliu, iar poliţiştii vor încerca să reţină cât mai multe aspecte care să-i ajute să pună mâna pe hoţi: înălţimea lor, gesturile şi modul de operare. Cel mai probabil, spun criminaliştii, aceştia au studiat de mai multă vreme banca, scrie stirileprotv.ro.

Angajatul firmei de pază a dat mai multe detalii despre jaf: „Au ameninţat un client cu pistolul. Angajaţii s-au supus indicaţiilor hoţilor. Nimeni nu a fost rănit.”

De asemenea, butoanele de panică au fost apăsate după plecarea hoților, ceea ce, conform polițiștilor, a fost prea târziu. Hoţii au reuşit să ia bani din două case. Banca Transilvania răspunde că angajaţii au acţionat conform procedurilor în astfel de situaţii. Banii erau asigurați.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019