HomeStiriSecuritate FizicaITM anchetează moartea unui agent de pază decedat la locul de muncă
itm-ancheteaza-moartea-unui-agent-de-paza-decedat-la-locul-de-munca

ITM anchetează moartea unui agent de pază decedat la locul de muncă

itm-ancheteaza-moartea-unui-agent-de-paza-decedat-la-locul-de-muncaInspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani anchetează moartea la locul de muncă a unui agent de pază de la un supermarket.

Miercuri, în jurul orei 10.00, “În  timp ce angajatul se afla la serviciu, la postul de pază din magazinul Kaufland Botoşani, a simţit dureri puternice în zona pieptului şi stări de ameţeală, urmate de pierderea cunoştinţei. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate, unde a fost declarat  decesul“, informează Dan Moldovanu, inspector şef-adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, citat de stiri.botosani.ro.

Agentul de pază avea doar 40 de ani. Colegii i-au sărit în ajutor şi au sunat imediat la 112, la faţa locului sosind un echipaj de prim ajutor al SMURD. În acel moment, în supermarket era şi un medic de la Ambulanţă aflat în timpul liber, care a văzut agitaţia şi a intervenit pentru a-i acorda bărbatului primul ajutor. Bărbatul a fost intubat la faţa locului, după care cadrele medicale i-au administrat şi şocuri cu aparatul de defibrilare, după care a fost transportat la Urgenţe, relatează monitorulbt.ro.

Fiind vorba despre un angajat aflat în timpul serviciului, cazul a intrat şi în atenţia ITM, care a dispus o anchetă.

Marți, 20 martie, un alt agent de pază a fost găsit decedat într-un puț, în județul Constanța.

Agentul de pază și-a pierdut viața după ce a căzut într-un puț uscat, adânc de 4 metri, din apropierea comunei constănțene Corbu. Victima a alunecat, cel mai probabil, din cauza zăpezii înghețate de pe câmp, căzând în puțul fără capac. Agentul de securitate, în vârstă de de 60 de ani, a fost găsit decedat la efectuarea schimbului, potrivit ITM Constanța, scrie evz.ro.

Share With: