[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Securitate Fizica

IPJ Giurgiu: Polițiștii verifică respectarea Legii nr. 333/2003

Polițiști ai IPJ Giurgiu au verificat, pe 15 mai, respectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Miercuri, 15 mai 2019, între orele 06.00-14.00, poliţişti din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Ordine Publică, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Bolintin Vale, Secţiei nr. 6 de Poliţie Rurală Mihăileşti, Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Băneasa, Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Roata de Jos şi reprezentanţi din cadrul Gărzii Forestiere Bucureşti au executat o acţiune pe raza judeţului Giurgiu, având drept scop controlul circulaţiei materialului lemnos pe drumurile publice, precum şi verificarea agenţilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea materialul lemnos, conform unui comunicat al IPJ Giurgiu.

Cu această ocazie, au fost aplicate 8 sancţiuni, în valoare totală de 3.045 lei, au fost controlate 44 de autovehicule, au fost legitimate 53 de persoane şi a fost reţinut un permis de conducere.

De asemenea, au fost verificate două societăţi comerciale care au ca obiect de activitate, materialul lemnos.

Totodată, între orele 20.00-02.00, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Bolintin-Vale şi Poliţiei oraşului Bolintin-Vale au acţionat pe linia creşterii vizibilităţii elementului poliţienesc, depistarea autovehiculelor şi persoanelor suspecte de implicarea în activităţi ilicite contra patrimoniului, prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a regimului rutier şi pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Cu această ocazie au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.810 lei, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier (conducere având dreptul de a conduce autovehicule suspendat şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere).

La data de 13 mai, în județul Prahova, între orele 09:30 şi 12:30, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti au desfăşurat un control la două obiective situate pe raza de competenţă, cu privire la modul de asigurare a pazei, conform securityportal.ro.

Având în vedere neregulile constatate în urma verificărilor celor două societăţi comerciale, precum şi asupra activităţii responsabililor de pază, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea întocmirii şi avizării planului de pază, precum şi pentru nereguli privind întocmirea altor documente aferente.

În cadrul activităţilor de control s-a procedat şi la instruirea personalului aflat în serviciu cu privire la modul de acţiune în diferite situaţii (furt, tâlhărie), în vederea creşterii capacităţii de reacţie în situaţii de criză.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019