HomeStiriSecuritate FizicaIntrare prin efracție la Muzeul Satului: Nu s-ar fi furat nimic, dar a fost vandalizat
intrare-prin-efractie-la-muzeul-satului-nu-s-ar-fi-furat-nimic-dar-a-fost-vandalizat

Intrare prin efracție la Muzeul Satului: Nu s-ar fi furat nimic, dar a fost vandalizat

intrare-prin-efractie-la-muzeul-satului-nu-s-ar-fi-furat-nimic-dar-a-fost-vandalizatÎn cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a fost vanadalizat de cineva care a intrat prin efracție.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, cineva a pătruns în Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, însă în urma acestei fapte nu au fost înregistrate pagube în afara unui geam spart, conform directoarei instituției, citată de adevarul.ro.

Directoarea a fost anunţată sâmbătă că cineva a pătruns în muzeu. „Nu s-a furat nimic. A fost spart un geam al bisericii, a dispărut un lacăt, uşa de la cherhanaua Jurilovca fiind deschisă”, a explicat ea.

Politişti de la Secţia 2 s-au deplasat la sediul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” pentru verificări, scrie hotnews.ro.

Directoarea muzeului a mai spus că vor fi verificate înregistrările video şi că singurele puncte prin care se putea intra în muzeu sunt „dinspre lac, cu o barcă, sau dinspre teatrul de vară, unde nu mai avem pază, din lipsă de buget”. „Vom pune din nou un paznic acolo”, a completat ea.

Poliția Capitalei a transmis că nu a primit nicio solicitare din partea conducerii, așa cum susține managerul instituției, ci s-a autosesizat, scrie evz.ro.

„În urmă informațiilor apărute în mass media, polițiști din cadrul Secției 2 s-au deplasat la sediul muzeului Dimitrie Gusti – Muzeul Satului pentru verificări. Pe parcursul nopții nu a existat nicio sesizare din partea muzeului, prin care să se reclame vreo infracțiune de furt. La acest moment polițiștii împreună cu persoane din conducerea instituției verifică perimetrul”, a transmis Poliția Capitalei.

 

 

 

Share With: