404 Not Found


nginx
Ineficiența măsurilor de pază și control acces - una dintre cauzele delicvenței în școli - Security Portal
HomeStiriSecuritate FizicaIneficiența măsurilor de pază și control acces – una dintre cauzele delicvenței în școli
ineficienta-masurilor-de-paza-si-control-acces-una-dintre-cauzele-delicventei-in-scoli

Ineficiența măsurilor de pază și control acces – una dintre cauzele delicvenței în școli

ineficienta-masurilor-de-paza-si-control-acces-una-dintre-cauzele-delicventei-in-scoliConform unui bilanț al activității Inspectoratului de Poliție Județean, Suceava s-a constatat că ineficiența măsurilor de pază și control acces este una dintre cauzele delicvenței din zona unităților de învățământ.

În ceea ce privește infracționalitatea comisă în școli și în afara acestora, în care au fost implicați elevii, de menționat este faptul că primele 6 luni ale anului 2017, la nivelul județului au fost sesizate 24 infracțiuni ca fiind comise în școli și în afara acestora, în scădere cu 8 fapte față de 6 luni 2016, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.

Cauzele delicvenței din zona unităților de învățământ se mențin aceleași, respectiv:

— nerespectarea regulilor de acces în incinta unităților de învățământ, conform regulamentelor de ordine interioară;

— ineficiența măsurilor de pază și control acces la unitățile de învățământ, conform Legii nr.333/2003 modificată;

— lipsa de supraveghere a elevilor pe perioada pauzelor dintre cursuri;

— numărul mare de minori necontrolați/neverificați, pe fondul plecării părinților la muncă în străinătate;

— anturajul, teribilismul, consumul de alcool sau substanțe halucinogene în rândul elevilor.

De menționat este și faptul că efectivele de poliție, alături de cele ale jandarmeriei și poliției locale s-au implicat în asigurarea ordinii și siguranței publice și prevenirea evenimentelor rutiere, atât la afluirea, cât și defluirea elevilor la/de la școală.

Totodată, Inspectoratul școlar Județean Suceava a fost informat despre evoluția fenomenului infracțional sesizat în unitățile de învățământ, iar pentru infracțiunile sesizate au fost redactate analize de caz și stabilite măsuri de intervenție și prevenire.

Poliția de proximitate și siguranța comunității

Activitățile desfășurate de polițiști în primele 6 luni ale anului 2017 pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la nivelul localităților urbane și rurale (obiectiv prioritar al Poliției Române stabilit pentru anul 2017) s-au materializat în:

— inițierea și organizarea a 6 razii/activități complexe și a 639 acțiuni în sistem integrat (+4) prin implicarea polițiștilor structurilor de ordine publică, rutier, investigații criminale, investigarea criminalității economice, etc. și sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

— organizarea a 6.375 controale directe direcționate în special în mediile favorabile săvârșirii de infracțiuni (bazare, târguri, piețe, etc.) unde se valorifică produse agroalimentare, bunuri de consum, produse din alcool sau tutun fără documente legale de proveniență, pe traseele rutiere parcurse de transportatorii materialului lemnos, în unitățile în care se procesează materialul lemnos etc.

— efectuarea a 4.882 controale și verificări, conform Legii nr.333/2003 modificată, privind paza bunurilor și valorilor (+1.037 comparativ cu 6 luni 2016).

 

 

 

Share With: