HomeStiriSecuritate FizicaHoții fură bunuri de valoare în aeroporturi din Marea Britanie la ore de vârf
hotii-fura-bunuri-de-valoare-in-aeroporturi-din-marea-britanie-la-ore-de-varf

Hoții fură bunuri de valoare în aeroporturi din Marea Britanie la ore de vârf

hotii-fura-bunuri-de-valoare-in-aeroporturi-din-marea-britanie-la-ore-de-varfPe aeroporturile din Marea Britanie sunt furate bunuri zilnic, în cadrul procesului de scanare al bagajelor, deoarece hoții profită că verificările se fac sub presiunea timpului.

Britanicii care pleacă în vacanță cu avionul au uneori ghinionul să fie lăsați fără bunuri de valoare după controlul de securitate. Spre exemplu, Antonia Collins, director al unei agenții de publicitate, a rămas fără bunuri în valoare de 300 de lire sterinedupă controlul de securitate, scrie dailymail.co.uk.

Un alt caz este al unei studente din Olanda care a plecat de pe aeroportul din Londra. Bagajul ei a trecut mai repede de controlul de securitate, iar ca urmare a acestui fapt i-a fost furat un laptop în valoare de 1.000 de lire sterline. În plus, personalul aeroportului nu a putut verifica imaginile de pe camerele CCTV, doar poliția puând face asta după primirea unei plângeri.

Personalul care verifică bagajele de mână au mai mult de procesat deoarece călătorii decid să nu mai ia bagaje de cală din cauza costurilor și, în plus, dispozitivele electronice trebuie verificate în mod special, pentru a nu conține explozibil, dar și produsele lichide care au mai mult de 100 de ml. Iar hoții profită de asta.

În ceea ce privește măsurile pe care le ia personalul de securitate de pe aeroporturi în cazul furtului de bunuri ale pasagerilor, nu există o regulă bine definită. Unele aeroporturi cheamă poliția, iar altele nu.

Un agent de securitate, a declarat sub protecția anonimatului că hoții fură obiecte din bagajele care trec prin controlul de securitate, zilnic. Asta se datorează și faptului că personalul de securitate este presat de timp. „Față de acum opt ani când fiecare pasager era controlat de un agent de securitate, acum agenții trebuie să controleze patru pasageri în același timp,” spune agentul.

Hoții cumpără bilete ieftine pentru a trece prin controlul de securitate ce conține și bunurile de valoare ale celorlalți pasageri. Tind să fie persoane de vârsta a treia ce operează în grupuri, iar cei păgubiți nu au timp să rămână să depună plângere deoarece trebuie să prindă avionul.

 

 

 

Share With: